Συμβουλές αποθήκευσης για μικρά σπίτια

Η αποθήκευση γενικότερα σαν διαδικασία δεν είναι και η πιο ευχάριστη κάθε φορά που συμμαζεύετε το σπίτι σας. Πόσο μάλλον όταν αυτό είναι μικρό και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι.

Σε αυτήν την περίπτωση οπλιστείτε με υπομονή και συμβουλευτείτε τα παρακάτω tips που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο και να αποθηκεύσετε με ευκολία τα πράγματά σας.

Πετάξτε τα περιττά πράγματα

Η αρχή για ένα σωστά οργανωμένο σπίτι, ασχέτως τους αποθηκευτικούς χώρους που διαθέτει, είναι μία: κρατήστε τα απολύτως απαραίτητα. Δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε αντικείμενα που δεν σας είναι χρήσιμα πουθενά καθώς πιάνουν ζωτικό αποθηκευτικό χώρο που στην ουσία δεν έχετε. Διατηρείστε μόνο τα ρούχα, τα παπούτσια, τα λευκά και κουζινικά είδη και τα διακοσμητικά (ελάχιστα) που χρησιμοποιείτε και σας είναι πραγματικά απαραίτητα.

Δημιουργήστε επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού σας είναι να επινοήσετε εσείς οι ίδιοι κάποιους. Για παράδειγμα εκμεταλλευτείτε τον άδειο χώρο κάτω από το κρεβάτι σας, τοποθετήστε επιπλέον ντουλάπια πάνω από τα ήδη υπάρχοντα της κουζίνας σας, προμηθευτείτε διακοσμητικά κουτιά και καλάθια στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε διάφορα αντικείμενα.

Υιοθετήστε την κάθετη αποθήκευση

Εκμεταλλευτείτε τους χώρους καθ’ ύψος, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο διαδεδομένες λύσεις αποθήκευσης όταν πρόκειται για μικρούς χώρους. Αν για παράδειγμα η κουζίνα σας δεν έχει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους τοποθετήστε τα βαζάκια των μπαχαρικών, για παράδειγμα, σε ραφάκια στον τοίχο υιοθετώντας την κάθετη «λογική».

(?)

Πηγή: newsbeast.gr-paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: