Συμμορία άνοιγε σπίτια και έκλεβε πεζούς στην Κέρκυρα

Ως «εγκέφαλος» παρουσιάζεται ένας 61χρονος Έλληνας

Ένας 61χρονος Έλληνας ήταν ο «εγκέφαλος» μιας σπείρας τεσσάρων ανδρών τους οποίους καθοδηγούσε σε συστηματικές κλοπές και διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, όπου είχαν «χτυπήσει» τουλάχιστον πέντε φορές τις τελευταίες εννέα ημέρες.

Από την ως τώρα έρευνα της Ασφαλείας, προέκυψε ότι η δράση της ομάδας ξεκίνησε το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής 21 Ιουλίου, όταν ξάφρισαν με την μέθοδο της απασχόλησης μία χρυσή αλυσίδα αξίας 600 ευρώ από έναν 66χρονο και έκλεψαν ένα μοτοποδήλατο από το παρκινγκ μιας πολυκατοικίας στην πόλη της Κέρκυρας. Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας διέρρηξαν δυο σπίτια στην περιοχή Πέλεκα και έκλεψαν από το πρώτο ένα tablet και ένα από το δεύτερο ένα κινητό. Και το πρωί της Πέμπτης διέρρηξαν άλλο ένα σπίτι στην περιοχή Κομπίτσι και άρπαξαν 1.500 ευρώ και χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας. 

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 61χρονο «αρχηγό» και τον συνέλαβαν κατά την διάρκεια επιχείρησης το μεσημέρι του Σαββάτου, μαζί με δυο από τους συνεργούς του ηλικίας 29 και 39 χρόνων. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας που τους άσκησε δίωξη για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ενώ αναζητείται ένας 19χρονος μέλος της σπείρας.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: