Σύμη: Τεράστιες οι καταστροφές από την "Ευρυδίκη"

Πολύ μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από ορμητικούς χείμαρρους στην Σύμη από την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας το νησί.

Αρκετά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν μαζί με φερτά υλικά στην προβλήτα, ενώ 3-4 από αυτά κατέληξαν στον βυθό του λιμανιού. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα σε ρέμα που μετατράπηκε σε χείμαρρο και πραγματοποιήθηκαν έρευνες από το Λιμενικό για να διαπιστωθεί μη τυχόν είχαν εγκλωβιστεί άτομα σε αυτά, με αρνητικό ευτυχώς αποτέλεσμα, ενώ και η Αστυνομία δεν έχει μέχρι στιγμής αναφορά για τυχόν αγνοούμενα άτομα.

Παράλληλα, αρκετά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ το νησί έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Λόγω ανυπαρξίας πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί, στις 10 το βράδυ της Δευτέρας μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος του Λιμενικού 10 άτομα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου με ικανό αριθμό αντλητικών μέσων.

Τα μεσάνυχτα αναχώρησε και οχηματαγωγό πλοίο από την Ρόδο με πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των ζημιών.

Περίπου μισή ώρα μετά τις 5 τα ξημερώματα με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν ακόμη δύο οχήματα της Πυροσβεστικής από την Ρόδο και μηχανήματα του Στρατού, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και την διάνοιξη των δρόμων, ενώ έως τώρα έχουν γίνει τρεις αντλήσεις, εκ των οποίων δύο σε σπίτια και μία σε ξενοδοχείο και δύο κοπές δέντρων.

Η κακοκαιρία έπληξε με σφοδρότητα τα Δωδεκάνησα με την Ρόδο να έχει κάποιες πτώσεις δέντρων αλλά το κυρίως πλήγμα το δέχτηκε η Σύμη.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: