Σύμη: Ο Δήμος πλήρωσε 22.929 ευρώ για να τραγουδήσει playback η Ελένη Φουρέιρα

Συναυλία στη Σύμη πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη η Ελένη Φουρέιρα, με τον Δήμος του νησιού να πληρώνει κάτι παραπάνω προκειμένου να φέρει την τραγουδίστρια, η οποία, ωστόσο, τραγούδησε playback.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, το βράδυ της 1ης Αυγούστου, στη σκηνή βρέθηκε η Ελένη Φουρέιρα, μαζί με ακόμα έναν νεαρό ο οποίος ήταν για τα φωνητικά, τέσσερις χορεύτριες κι έναν μαέστρο, όπως τον αποκάλεσε η τραγουδίστρια, στα πλήκτρα.

Άλλα όργανα δεν υπήρχαν, ούτε και χρειάζονταν, καθώς το πρόγραμμα της συναυλίας παίχτηκε playback. Από τις 21:30 που ξεκίνησε η συναυλία, μέχρι τις 23:45 που τελείωσε περίπου, οι παρευρισκόμενοι άκουγαν ηχογραφημένες τις διάφορες επιτυχίες της Ελένης Φουρέιρα, η οποία από τη σκηνή πρόσφερε μόνο την εντυπωσιακή της παρουσία, καθώς η φωνή της δεν ακούστηκε παρά μόνο μια φορά στο τέλος, σε δυο στίχους.

Οι συναυλίες με τραγούδια playback είναι σύνηθες φαινόμενο, βέβαια, αλλά η αμοιβή της τραγουδίστριας για αυτή την εμφάνιση είναι εξωφρενική.

Το δημοτικό συμβούλιο Σύμης ενέκρινε 18.491,19 ευρώ + ΦΠΑ, σύνολο 22.929 ευρώ ως δαπάνη γι’ αυτή την εκδήλωση.

Όπως φαίνεται από την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το ποσό αυτό αναλύεται ως ακολούθως:

– 13.800 ευρώ + ΦΠΑ αμοιβή των καλλιτεχνών της βραδιάς

– 2.810,19 + ΦΠΑ αεροπορικά εισιτήρια (σημειώνεται ότι την αμέσως επόμενη ημέρα η ίδια καλλιτέχνις έχει προγραμματισμένη συναυλία στη Ρόδο)

– 920 ευρώ + ΦΠΑ εστίαση

– 960 ευρώ + ΦΠΑ διαμονή

Ακόμα, η συμφωνία περιλαμβάνει την κάλυψη δαπάνης διανυκτέρευσης και διατροφής των καλλιτεχνών.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: