Συμφωνία για τη δόση στο Euroworking Group

Ολόκληρώθηκε η συνεδρίαση του Euroworking Group και, σύμφωνα με το Reuters, υπήρξε συμφωνία για τη δόση, η οποία μπορεί να φθάσει τα 8,5 δισ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του ΕWG τονίστηκε ότι τα προαπαιτούμενα που αναμενόταν να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση θεωρούνται ολοκληρωμένα και οι εθνικές διαδικασίες ψήφισης από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης μπορούν να ξεκινήσουν, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει κατ’ αρχάς την έγκριση για εκταμίευση της δόσης, το ύψος της οποίας θα αποφασιστεί σε επίπεδο υπουργών. Όσον αφορά, όμως, στο θέμα του χρέους, όλα δείχνουν ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ θα πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη, αλλά όχι με άμεση χρηματοδότηση.

Ακόμα, συνεχίζεται η συζήτηση για το πώς θα περιλαμβάνει η δήλωση την επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων για 15 χρόνια (αν θα έχει αναφορά «μεταξύ 0-15 χρόνια» ή «μέχρι 15 χρόνια») και, όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, το κατά πόσο θα αναφέρεται «τουλάχιστον 2%» ή «μέσος όρος 2%» για μετά το 2022 καθώς μέχρι τότε το πρωτογενές πλεόνασμα θα παραμείνει στο 3,5%.

oikonomia

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: