Συλλυπητήρια για το θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου

Με ανακοινώσεις και tweets, ο πολιτικός, δημοσιογραφικός αλλά και αθλητικός κόσμος εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου

Ο εκδότης και εφοπλιστής, από τη Σαντορίνη,  Αριστείδης Αλαφούζος, που το 1988 αγόρασε την εφημερίδα Καθημερινή, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 93 ετών.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής» ο εφοπλιστής «επένδυσε στην Καθημερινή από την πρώτη στιγμή, θέλοντας να την καταστήσει μια σοβαρή ευρωπαϊκή εφημερίδα. Την κράτησε ανεξάρτητη μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αγνοώντας τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε. Η οικογένεια της “Καθημερινής”, της ναυτιλιακής εταιρείας “Κυκλάδες” και του “Σκάι” πενθεί σήμερα την απώλεια του Αριστείδη Αλαφούζου και γνωρίζει ότι έχει επωμισθεί, χάριν στις δικές του αρχές και άοκνες προσπάθειες, μια μεγάλη ευθύνη για το μέλλον».

Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη 

Τη θλίψη του για την απώλεια του Αριστείδη Αλαφούζου εκφράζει με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως «υπήρξε, ως αυτοδημιούργητος, παράδειγμα ανθρώπου που βάζει υψηλούς στόχους και τους πετυχαίνει». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο Αριστείδης Αλαφούζος «ξεκίνησε με εφόδιο τις σπουδές του, αντιμετώπισε με πείσμα τις δυσκολίες των καιρών και ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στις κατασκευές, τη ναυτιλία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», ενώ χαρακτηρίζει ως «ξεχωριστό και ιδιαίτερα σημαντικό» το γεγονός ότι συνέβαλε με δωρεές, στην ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Σαντορίνης, στη δημιουργία υποδομών Υγείας, αλλά και σε δράσεις πολιτισμού. «Στους οικείους του εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια» καταλήγει στη δήλωσή το ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΕΒ: Εργάστηκε με πάθος για την προκοπή της πατρίδας μας

Την προσφορά του Αριστείδη Αλαφούζου στη χώρα εξαίρει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Ο εκλιπών εργάσθηκε με πάθος και αφοσίωση για την προκοπή της πατρίδας μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος.

Η ανακοίνωση του ΣΕΒ αναλυτικά 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Αριστείδη Αλαφούζου. Ο εκλιπών εργάσθηκε με πάθος και αφοσίωση για την προκοπή της πατρίδας μας και η προσφορά του στην ενημέρωση και στον πολιτισμό είναι ανεκτίμητη! 

Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος ΣΕΒ.»

Συλλυπητήρια από Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου, πατέρα του μεγαλομέτοχου της “πράσινης” ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου.Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Γιάννη Αλαφούζου και προσωπικά στον ίδιο, για την απώλεια του πατέρα του, Αριστείδη.

Ο πατριάρχης της οικογένειας Αλαφούζου υπήρξε σημαντικός παράγοντας στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, με σπουδαία διαδρομή στα τεχνικά έργα, στη ναυτιλία και στα ΜΜΕ, με το έργο του να έχει διεθνή αναγνώριση.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει“.

Συλλυπητήρια από τον Ολυμπιακό

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ερυθρόλευκης οικογένειας για τον θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της οικογένειας του Ολυμπιακού, για την απώλεια του Αριστείδη Αλαφούζου“, ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Συλλυπητήρια και από τον ΠΑΟΚ

Η διοίκηση του “Δικέφαλου” του Βορρά εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου, μέσω tweet, στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας.

Χαρακτηριστικά, οι “ασπρόμαυροι” αναφέρουν: “Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αριστείδη Αλαφούζου, για την απώλειά του“.

Tweet από Άδωνι

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: