Σύλληψη διακινητή μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη ενός 22χρονου από την Συρία προχώρησαν την Τρίτη στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, οδήγηση άνευ άδειας ικανότητας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση, απείθεια, κλοπή και πλαστογραφία.

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, να πραγματοποιούν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, ο οποίος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Κινηματογραφική καταδίωξη

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το όχημα προσέκρουσε σε σιδερένια πόρτα ιδιωτικής εταιρείας πλησίον του χωριού Βασιλούδι, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 22χρονος οδηγός.

Στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά οκτώ αλλοδαπών από την Συρία και την Αίγυπτο, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, που επέβαιναν στο όχημα και οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Οι πινακίδες Αρχών Ρουμανίας που έφερε το όχημα ήταν πλαστές και είχαν τοποθετηθεί επιμελώς πάνω από τις Ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος. Για το αυτοκίνητο αυτό είχε δηλωθεί κλοπή προ πέντε ημερών στο Τ.Α. Γλυφάδας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: