Σύλληψη 59 ενεχυροδανειστών για λαθρεμπόριο χρυσού – Ανάμεσά τους και ο Ριχάρδος

Πενήντα εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και o γνωστός ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος, συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τρίτη.

Η επιχείρηση είχε στόχο την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν συστηματικά λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο 51χρονος γνωστός ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς, συνελήφθη στην πολυτελή βίλα του στη Σαρωνίδα, όπου βρέθηκαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα τα οποία θα πήγαιναν για λιώσιμο, αλλά και «κλοπιμαία από χώρο που συντελέστηκε ανθρωποκτονία». 

Ο Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Έγινε γνωστός από τις διαφημίσεις των καταστημάτων του, όπου εμφανίζεται ο ίδιος ως παρουσιαστής και στα οποία υπόσχεται πως στα καταστήματά του αγοράζουν νόμιμα τα κοσμήματα σε τιμές χρυσού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ριχάρδος εμπλέκεται με τις Αρχές, καθώς ο γνωστός ενεχυροδανειστής είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές, ενώ καταγγελίες σε βάρος του είχαν φτάσει μέχρι τη Βουλή.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και πιθανό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της κακουργηματικής λαθρεμπορίας.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος χρειάστηκε κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και αρκετών υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, μεταξύ των οποίων και ανδρών των ΕΚΑΜ.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: