Σύλληψη 4 υπόπτων για την υπόθεση εξαφάνισης 43 μαθητών – Μεξικό

Σύλληψη 4 υπόπτων για την υπόθεση εξαφάνισης 43 μαθητών   Μεξικό
Οι αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν 4 μέλη συμμορίας που εμπλέκονται στην απαγωγή δεκάδων μαθητών, για τους οποίους υπάρχουν φόβοι ότι έχουν δολοφονηθεί.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε λίγο αφότου μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής μετέδωσαν ότι οι αρχές ανακάλυψαν ένα ομαδικό τάφο σε μια χωματερή σκουπιδιών κοντά στην ορεινή περιοχή της πόλης Κοκούλα, όπου 43 μαθητές εξαφανίστηκαν μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αυτών, της αστυνομίας και κουκουλοφόρων στις 26 Σεπτεμβρίου.

«Οι υπεύθυνοι για την εξαφάνιση των νέων βρίσκονται υπό κράτηση», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Μεξικού, Χεσούς Μουρίγιο.

Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι είχε ανακαλυφθεί και ένας δεύτερος ομαδικός τάφος, ωστόσο δήλωσε ότι οι ύποπτοι είχαν εντοπιστεί στον τόπο του εγκλήματος.

Ιατροδικαστές εξετάζουν τα πτώματα που βρέθηκαν στην πλαγιά ενός λόφου έξω από την περιοχή Ιγκουάλα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τις ταυτότητες των νεκρών και αν αυτές συμπίπτουν με τους εξαφανισμένους μαθητές.

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν συλλάβει τουλάχιστον 50 υπόπτους που εικάζεται πως έχουν σχέση με το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων αστυνομικών οι οποίοι φέρεται πως έχουν δεσμούς με τη συμμορία Γκερέρο Γιουνίντος.

Η εξαφάνιση των μαθητών προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Μεξικού, επισκιάζοντας τις προσπάθειες του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο για αποκατάσταση της τάξης στη χώρα, η οποία μαστίζεται από επεισόδια βίας που συνδέονται επί το πλείστον με συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.

Από τις αρχές του 2007 περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε περιστατικά που σχετίζονται με συμμορίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: