Συλλήψεις ακροδεξιών για τους εμπρησμούς στον Πειραιά τον Αύγουστο

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πειραιά για την τοποθέτηση και ενεργοποίηση εμπρηστικού μηχανισμού στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, οι συλληφθέντες φέρονται να ανήκουν σε ακροδεξιά ομάδα με το όνομα «Απέλλα», ενώ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι ίσως εμπλέκονται και σε άλλα περιστατικά.

Η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνες στα σπίτια των τεσσάρων ατόμων, αλλά και στο σπίτι ενός πέμπτου ατόμου, όπου βρέθηκε αντικείμενο που παραπέμπει σε εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Πρόκειται για έναν 26χρονο, έναν 21χρονο και δύο 19χρονους, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή εκρηκτικών καθώς και για διακεκριμένες φθορές. Μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν φαντάρος οπότε για τυπικούς λόγους στην υπόθεση ενεπλάκη και η στρατονομία.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: