Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια για τα ζητήματα της Παιδείας

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ σήμερα στα Προπύλαια, στις 13:00 — Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας διοργανώνει σήμερα Τετάρτη  στις 13:00, στα Προπύλαια, η ΑΔΕΔΥ.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής, προκηρύχθηκε στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν -μεταξύ άλλων- αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μόνιμες προσλήψεις στα σχολεία, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής κατά του κορωνοϊού και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Παράλληλα, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες ζητούν παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία.

Το σημερινό συλλαλητήριο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων, συγκεντρώσεων και άλλων κινητοποιήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το κάλεσμα στη σημερινή κινητοποίηση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ, διοργανώνει συλλαλητήριο για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας, όπως:

Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία,

Μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία – Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα,

Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά,

Αυξήσεις στους μισθούς,

Παιδαγωγική ελευθερία και Δημοκρατία στα σχολεία – κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια,

Για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, την Τετάρτη, 9 του Μάρτη του 2022, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, ώρα 13:00».

24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 6 Απριλίου
Υπενθυμίζεται ότι ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Οι δύο Συνομοσπονδίες ζητούν αυξήσεις στους μισθούς, ενώ προβάλλουν σειρά αιτημάτων, όπως η εκ νέου θέσπιση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη κ.ά.».

Διαβάστε το δελτίο Τύπου, πατώντας ΕΔΩ

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: