Συλλαλητήριο ομογενών στη Χιμάρα για την κατοχύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας τους!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήγγειλαν σχεδιασμένη επιχείρηση υφαρπαγής των περιουσιών τους από οργανωμένα συμφέροντα, πραγματοποίησαν χθες εκατοντάδες ομογενείς στη Χιμάρα της Αλβανίας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της μειονοτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ, των Χιμαριωτών στην Ελλάδα και την Αλβανία, του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και του Συλλόγου για τα Περιουσιακά Δικαιώματα της κοινότητας της Χιμάρας.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του Αλβανικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φατμίρ Μεντίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου για τα Περιουσιακά Δικαιώματα της κοινότητας της Χιμάρας, επιχειρηματίας Νικολάκης Νεράντζης κ.α.

Βασικό αίτημα των κατοίκων της Χιμάρας είναι η κατοχύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας τους και να σταματήσει η αυθαίρετη και μεθοδευμένη, όπως υποστηρίζουν, υφαρπαγή των περιουσιών τους από παράγοντες που σχετίζονται με τουριστικά και οικοπεδικά συμφέροντα, με την κάλυψη κρατικών δομών.

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τις αλβανικές Αρχές και προς τους διεθνείς οργανισμούς.
Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη συλλογή υπογραφών κατοίκων της Χιμάρας για το θέμα αυτό.

Πηγή: capital.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: