Συλλαλητήρια διοργανώνουν τα συνδικάτα την ερχόμενη Κυριακή σε όλη τη χώρα

Συλλαλητήρια διοργανώνουν τα συνδικάτα την ερχόμενη Κυριακή σε όλη τη χώρα

Συλλαλητήρια διοργανώνουν τα συνδικάτα την ερχόμενη Κυριακή σε όλη τη χώρα

Αντίστοιχα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο , ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις, την ίδια μέρα. Η του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 5.30 το απόγευμα. Ενώ, η ανακοίνωση αναφέρει ότι το ΠΑΜΕ προγραμματίζει επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κυβερνητικά κτίρια στις 4 Δεκεμβρίου και εξόρμηση σε χώρους δουλειάς την επομένη 5 Δεκεμβρίου.

Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, Οι προτάσεις για αυξήσεις στο , αλλαγές στον Ν.1264/82, μείωση των συντάξεων εάν γίνουν αποδεκτές, όχι μόνο θα καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό, αλλά θα υπονομεύσουν το δικαίωμα των νέων παιδιών να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, ενώ ζητά από την και τους δανειστές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια αντοχών, ούτε ανοχών.

Την ίδια στιγμή ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας, Νίκος Κιουτσούκης, δήλωσε Η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου, η ενδυνάμωση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων, η κοινωνική συμφωνία ως ανάχωμα απόκρουσης των εκβιαστικών μονολόγων της τρόικας είναι πιο επιτακτική παρά ποτέ και έσπευσε να τονίσει πως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι το σημείο τομής στη διασφάλιση της κοινής προκοπής και ευημερίας.

Τέλος, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να συγκρουστούν με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων και να μην υποταχθούν στις αξιώσεις της κυβέρνησης, των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή Φωτογραφίας: Sooc

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: