Συγκλονίζουν οι φίλοι του οπερατέρ που έσβησε από κορωνοϊό στην Κρήτη: «Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο!»

«Είναι βαριά η ανάσα μου», τα τελευταία του λόγια — Η ανάρτησή του και τα  συγκινητικά λόγια των συνεργατών του

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των φίλων και συγγενών του Γιώργου Λιακάκη, ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό και έχασε τη μάχη μετά από ανακοπή καρδιάς. Πίσω του άφησε τη σύζυγο του και την κόρη του που είναι συγκλονισμένες από την τραγική απώλεια.

Ο Γιώργος Λιακάκης ήταν οπερατέρ και είχε εργαστεί στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κρήτης. Ο 42χρονος στις 22 Φεβρουαρίου εμφάνισε ήπια συμπτώματα και πήγε στο Βενιζέλειο για τεστ κορωνοϊού, το οποίο βγήκε θετικό. Μετά το τεστ έφυγε από το νοσοκομείο καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν ενέπνεε ανησυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες κόλλησε τον ιό από μια θεία της γυναίκας του. Χθες είχε μιλήσει με φίλους του λέγοντας του πως «είναι βαριά η ανάσα μου».


Η τελευταία ανάρτηση στο Facebook ήταν συγκλονιστική: «Ήρθε λοιπόν και η σειρά μου. covid19(+) στο rapid test και βουρ Βενιζέλειο χθες όλη μέρα. Έχω ενημερώσει τους πάντες που ήρθα κοντά και άθελά μου ίσως να έχουν κολλήσει. Αν το προλάβει κάποιος νωρίς είναι μια γρίπη βαρβάτη, αν πάλι όχι τότε κλάψτε μανούλες και βουνά το παλικάρι….Να προσέχετε, ο covid είναι και φέρεται ύπουλα και γι’ αυτό έχει γίνει ό,τι έχει γίνει ένα χρόνο τώρα. Τεράστιο ευχαριστώ στο ΤΕΠ COVID19 του Βενιζέλειου νοσοκομείου για την άψογη αντιμετώπιση της περίπτωσής μου. Μάσκα παντού, αντισηπτικό με το λίτρο και όλα θα πάνε καλά. Να προσέχετε!».


«Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χειρότερα η μέρα. Έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας ένα καλός φίλος. Ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης, ένας καταπληκτικός επαγγελματίας. Giorgos Liakakis μόνο να γελάς σε θυμάμαι στο στούντιο και να πειράζεις όποιον ήταν δίπλα σου. Έφυγε πολύ νωρίς από αυτό που κάποιοι αρνούνται πως υπάρχει. Μόλις πριν 5 μέρες διαγνώστηκε με Covid-19. Γιώργο αρνούμαι να δεχτώ το φευγιό σου. Δεν πρόλαβες να δεις το σπλάχνο σου να ανθίζει. Δεν πρόλαβες να δεις την οικογένεια σου να γίνεται μεγαλύτερη.. Νιώθω μεγάλη οργή μέσα μου για ό,τι συμβαίνει.. Όλοι εσείς που ακόμα δεν έχετε πειστεί για το πόσο σοβαρό είναι αυτό που βρίσκεται γύρω μας ανοίξτε τα μάτια σας… Επιτέλους ανοίξτε τα μάτια σας!!!! Καλό σου “ταξίδι” φίλε μου Γιώργο. Κουράγιο και δύναμη στους δικούς του, και κυρίως στην γυναίκα του που λάτρευε», έγραψε φίλος του στο facebook.

Η δημοσιογραφος και φίλη του Αντιγονη Ανδρεάκη σε ένα συγκινητικό μήνυμα τον αποχαιρέτησε με τα εξής λόγια: «Τι να σου γράψω τώρα Giorgos Liakakis ;;; Το μυαλό μου από την στιγμή που ήρθε το νέο του θανάτου σου είναι με την οικογένεια σου. Την γυναίκα και την κόρη σου… Αχ βρε Γιώργο, πόσος δρόμος, αγώνας και τρέξιμο για να τα καταφέρουμε κάθε μέρα. Κι ούτε μια στιγμή δική μας να κοιτάξουμε τον εαυτό και την υγεία μας… Αχ βρε Γιώργο, τα γέλια και τις στιγμές που ζήσαμε στο πλατό του “Καλού Μεσημεριού” είκοσι χρόνια πριν… Σε κυνηγούσα έξαλλη για τα “τοστ παντόφλα” που έφερνες μαζί σου την ώρα που είμασταν αέρα και πότε σου μα ποτέ σου δεν σταμάταγες να γελάς σαν μικρο παιδί στα πειράγματα μου… Σε χάρηκα σε άπειρες συνεργασίες στο TV CRETA — Παγκρήτια Ραδιοτηλεόραση Α.Ε., κάναμε μαζί εκλογές και τόσες άλλες ζωντανές έκτακτες παραγωγές αλλά όλα αυτά λίγα έχουν σημασία τώρα που μιλάμε, ρε συ Γιώργο!

»Έχουν λίγη σημασία γιατί είσαι ο πρώτος άνθρωπος που χάνει την μάχη με τον κορωνοϊό στην δική μας ομάδα, της τοπικής τηλεόρασης, των δημοσιογραφικών συναφιών, των οπερατέρ, εκείνων που με τόση ευκολία όλο αυτό τον καιρό βλέπω να μας βρίζουν, χλευάζουν, υποτιμούν όσοι νιώθουν σπουδαίοι πίσω από το πληκτρολόγιο τους αλλά ανύπαρκτοι κάπου εκεί στον πραγματικό μας κόσμο… Έχουν λίγη σημασία γιατί καθημερινά έδινες αγώνα να τα καταφέρεις, να κάνεις την πιο επαγγελματική δουλειά, να είσαι συνεπής με όσες συμφωνίες έκλεινες, να ξυπνάς χαράματα και να μην θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που άφησες τον εαυτό σου να ξεκουραστεί όσο του άξιζε… Έχουν λίγη σημασία γιατί κάπου εκεί έξω υπάρχει ακόμη κόσμος που θα πει ότι δεν πέθανες από κορωνοϊό, ότι πρόκειται για ένα απλό συνάχι, ότι θα έπρεπε να είχαν φτιάξει εντατικές, να είχαν φέρει περισσότερα εμβόλια… Να έρθουν τα πουν και στην κόρη σου που απόψε δεν θα είσαι εκεί να την φιλήσεις στο μάγουλο και να την βάλεις για ύπνο… Να έρθουν να τα πουν και από τα μικρόφωνα τους όσοι χαριεντίζονται στο δημόσιο διάλογο με ψευτοεπιστήμονες και αρνητές για να χαρούν την σύντομη δόξα τους στο διαδίκτυο…. “Να προσέχουμε” έγραψες από το Βενιζέλειο στην τελευταία σου ανάρτηση… Θα προσέχουμε… Καλή αντάμωση…».


«Συγκλονίσμενος πραγματικά… Καλό ταξίδι Giorgos Liakakis… όλοι εμείς που μεγαλώσαμε μαζί.. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.. Κουράγιο στην γυναίκα του και το κοπέλι του.. Στην μάνα τον πατέρα κ τον αδερφό του…καλοστραθια Γιωργιό», ήταν το μήνυμα ακόμη ενός φίλου του.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: