Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σκουριές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σκουριές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σκουριές

Φθορές σε δύο οχήματα, που ήταν σταθμευμένα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανήκουν σε εργαζόμενους στα μεταλλεία χρυσού, αλλά κι ένας προπηλακισμός μεταλλωρύχου που κατευθυνόταν στη δουλειά του, καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα μεταλλεία.

Οι παραπάνω καταγγελίες έρχονται ως συνέχεια των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Χονδρό Δένδρο, στη διάρκεια παράλληλων κινητοποιήσεων που διοργανώθηκαν από εργαζόμενους στα μεταλλεία και αντιδρώντων στην επένδυση.

Οι καταγγελλόμενες ζημιές σε οχήματα σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης που διοργανώθηκε, χθες το βράδυ, στην Ιερισσό, από άτομα που εναντιώνονται στη λειτουργία των μεταλλίων. Μικρή ομάδα διαδηλωτών φέρεται ότι έσπασαν το παρμπρίζ αγροτικού Ι.Χ. κι αναποδογύρισαν ένα ακόμη Ι.Χ. αυτοκίνητο, που -όπως και το αγροτικό- φέρεται ότι ανήκει σε μεταλλωρύχο.

Επιπλέον, τα ξημερώματα, μεταλλωρύχος κατήγγειλε ότι ενώ κατευθυνόταν με Ι.Χ. φορτηγό στη δουλειά του, προπηλακίστηκε από άγνωστους στην περιοχή του λιμανιού της Ιερισσού. Οι άγνωστοι, κατά τον καταγγέλλοντα, έριξαν αντικείμενα στο όχημά του προκαλώντας μικροφθορές σε αυτό.

Οι παραπάνω καταγγελίες ερευνώνται από το τμήμα ασφαλείας Πολυγύρου.

Στο μεταξύ, από τις 8.45 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη κινητοποίηση εργαζομένων που διαδηλώνουν υπέρ της επένδυσης. Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί στη διασταύρωση Στρατωνίου.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: