Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 16.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη θα πραγματοποιήσουν απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα.

Παρόμοια συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στις 13 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους στη , όπως ανακοίνωσαν τα μέλη του συντονιστικού συμβουλίου των τριών Ενώσεων αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνέντευξη που έδωσαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

 Επίσης εκκρεμούν οι συναντήσεις τους με τους «κ.κ Τσίπρα, Παπαρήγα και Βενιζέλο» και σταδιακά θα αποφασίσουν για τους επόμενους τρόπους αντίδρασής τους.

 Οι απόστρατοι διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις διπλές περικοπές στις συντάξεις τους και για τη δικαίωσή τους έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη η οποία σε πρώτο βαθμό (το πρωτοδικείο Αθηνών όπως αναφέρθηκε) έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη τη σχετική διάταξη στο τρίτο μνημόνιο.

Όσον αφορά στο θέμα της συμμετοχής των εν ενεργεία στελεχών με στολή στη συγκέντρωση, το συντονιστικό συμβούλιο με ανακοίνωση του ζήτησε από τα στελέχη να συμμορφωθούν με το έγγραφο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ το οποίο απαγορεύει τη συμμετοχή τους με στολή σε μη υπηρεσιακές δημόσιες συγκεντρώσεις ωστόσο πρόσθεσε ότι «η τελική απόφαση ανήκει ατομικά στον καθένα από αυτούς». Ο εκπρόσωπος των εν ενεργεία αξιωματικών ανέφερε ότι δεν επιθυμούν να συγκρουστούν με τη φυσική ηγεσία τους αλλά και υποστήριξε ότι «όλοι οι είναι εν δυνάμει υπόδικοι».

newsbeast

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: