Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: «Οχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών»

«Παρών» στην πορεία της Αθήνας και ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας 

Σε εξέλιξη είναι πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ρωσίας με κεντρικό σύνθημα «Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας». Παρών στην πορεία του ΚΚΕ και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η επιλογή όποιου ιμπεριαλιστικού κέντρου ή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, είναι επιλογή που οδηγεί σε μακελειό τους λαούς, τον ελληνικό λαό. Μόνο η αυτοτελής, ανεξάρτητη, πολιτική στρατηγική ενάντια στα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τον λαό» τόνισε στη δήλωσαή του ο ΓΓ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η Ελλάδα εδώ και τώρα να σταματήσει να εμπλέκεται σε αυτές τις διαδικασίες. Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου».



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία πραγματοποίησε και η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη .

Με πανό και συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την περικύκλωση της Ρωσίας, να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας και να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ακολούθησε πορεία προς το ρώσικο και αμερικανικό προξενείο.




.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: