Συντετριμμένοι δύο Ιάπωνες, τους έκλεψαν επτά μπονζάι αξίας 118.000 δολαρίων

Συντετριμμένοι είναι δύο λάτρεις των μπονζάι, στην Ιαπωνία, μετά την κλοπή επτά μικροσκοπικών δέντρων από αγνώστους. Σε έκκλησή τους προς τους δράστες, τους προσφέρουν σαφείς οδηγίες για τα «παιδιά» τους.

Ο Seiji Iimura και η γυναίκα του Fuyumi κατήγγειλαν την κλοπή των μπονζάι από τον κήπο τους στην περιοχή Σαϊτάμα του Τόκιο.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε το πώς νιώθουμε» έγραψε ο Iimura σε ανάρτησή του στο Facebook. «Ήταν πολύτιμα (για μας)».

Σύμφωνα με το BBC, η αξία των μικροσκοπικών δέντρων εκτιμάται στις 118.000 δολάρια.

Ένα από τα δέντρα που εκλάπησαν από τον κήπο του ζευγαριού είναι Shimpaku Juniper – ένα από τα πιο περιζήτητα είδη μπονζάι και αντικείμενο πόθου πολλών συλλεκτών. Πιστεύεται πως αξίζει πάνω από 91.000 δολάρια.

«Το Shimpaku έχει ηλικία 400 ετών, χρειάζεται φροντίδα και δεν θα επιβιώσει ούτε μία εβδομάδα χωρίς νερό» έγραψε η Fuyumi στο Facebook. «Μπορεί να ζήσει για πάντα, και αφότου θα έχουμε πεθάνει εμείς. Θέλω όποιος το πήρε να διασφαλίζει πως ποτίζεται σωστά». «Είμαστε λυπημένοι αλλά θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα μπονζάι μας. Εντωμεταξύ, θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε δέντρα που αξίζουν τους επαίνους όλων».

Στο Facebook, λάτρεις και συλλέκτες μπονζάι εκφράζουν στο ζευγάρι τη συμπόνοια τους για αυτό που τους συνέβη. «Ασυγχώρητο» γράφει κάποιος. «Αυτοί οι κλέφτες δεν ξέρουν τι σημαίνει να κλέβεις ένα μπονζάι, πόσο μάλλον επτά. Όλη η αγάπη και φροντίδα χάνονται με την κλοπή».

«Τα μπονζάι θα πρέπει να τα τιμούμε και να τα σεβόμαστε και είναι πάνω από την ανθρώπινη απληστία. Μου ραγίζει την καρδιά αυτό που έγινε» έγραψε κάποιος άλλος.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: