Συμπόσιο για τις επιπτώσεις της πανδημίας από την Σχολή Μωραίτη

Θα πραγματοποπιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου με την συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων

Η Εταιρεία Σπουδών Ν.Π. & Γ.Π. (ιδρυτής Σχολή Μωραΐτη) διοργανώνει επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο «Η ζωή με την covid 19» την  Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα. Το συμπόσιο εξετάζει τις επιπτώσεις της στη νεοελληνική πραγματικότητα και θα επιχειρήσει να αποτυπώσει τον αντίκτυπο στον ψυχισμό παιδιών και ενηλίκων, την εργασία, την οικονομία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τους θεσμούς, την επικοινωνία, την επαφή.

             Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα  συμμετάσχουν οι  κ.κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, Ιατρός Βιοπαθολόγος, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής: «Η πανδημία της νόσου Covid-19 – Τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα», ο Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Πολλαπλές κρίσεις και ανάπτυξη της οικονομίας», η Ελένη Γερουλάνου, Εκπαιδευτικός: «Η νέα πραγματικότητα στο νηπιαγωγείο εν μέσω πανδημίας», ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Η πανδημία ως μετασχηματιστής του πολιτισμού», ο  Γιάννης Ζ. Δρόσος, Ομότιμος Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών: «Η πανδημία ως θεσμικό γεγονός», η Βιολέτα Μαγκάκη, Εκπαιδευτικός: «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο – Αναστοχασμός και προκλήσεις», η Δανάη Παπαδάτου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ: «Θα γίνει καλά; Θα τον ξαναδούμε;» – Στηρίζοντας το παιδί στην αρρώστια και το θάνατο την περίοδο της πανδημίας», η Ράνια Ποθητάκη, Εκπαιδευτικός: «Σχολείο και έφηβοι στην εποχή της Covid-19 – Μια εμπειρική αποτύπωση», ο Νικόλας Σεβαστάκης, Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ: «Ο ιός και ο φιλελευθερισμός – Ηθικές και πολιτικές συνέπειες της Covid-19» και ο Θανάσης Χατζόπουλος, Ποιητής και μεταφραστής, παιδοψυχίατρος και ψυχαναλυτής: «Το ψυχικό αποτύπωμα της πανδημίας»

                Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, το link για το live streaming και για τις δύο ημέρες είναι το ακόλουθο:  https://moraitis-edu gr.zoom.us/webinar/register/WN_SNuRF7WcTuqd6eKyIWuXSQ



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: