Σχολική βία: Αυξάνονται τα περιστατικά σε σχολικές μονάδες του Πύργου

Διαστάσεις έχουν λάβει τα περιστατικά βίας σε σχολικές μονάδες του Πύργου το τελευταίο διάστημα, όπου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Πλεμμένο σημειώθηκαν τέσσερα επεισόδια σε τέσσερα διαφορετικά σχολεία.

Το πρώτο από τα τέσσερα περιστατικά σημειώθηκε χθες το μεσημέρι λίγα μέτρα μακριά από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Ειδικότερα, μία ομάδα από μαθητές Γυμνασίου που μόλις είχαν αποχωρήσει από το σχολείο τους, συναντήθηκε με άλλη ομάδα μαθητών από άλλο γuμνάσιο της περιοχής με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή μεταξύ τους, για άγνωστους λόγους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα παιδί χτυπήθηκε αρκετά σοβαρά, ενώ το επεισόδιο κράτησε για αρκετή ώρα.

Το δεύτερο και πιο σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο patrisnews ο κ. Πλεμμένος, ένα εξωσχολικό άτομο εισέβαλε στον προαύλιο χώρο, κινήθηκε απειλητικά και χτύπησε μαθητή του σχολείου. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το περιστατικό έληξε, όμως αναφορικά με αίτια του επεισοδίου υπήρξαν υπόνοιες για διακίνηση ναρκωτικών.

Τα υπόλοιπα δύο περιστατικά αφορούν διαφορετικές συμπλοκές σε 4ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Πύργου. Όσον αφορά το επεισόδιο στο 3ο Λύκειο φέρεται να συνέβη κοντά στο σχολικό συγκρότημα, μεταξύ εξωσχολικών ατόμων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καταγγελίες ή μηνύσεις για κανένα από τα περιστατικά.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: