Σχολικά γεύματα: Πρόταση να περάσουν στις σχολικές επιτροπές και τα κυλικεία


Πρόταση να περάσει στις σχολικές επιτροπές και τα κυλικεία η διαδικασία των σχολικών γευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος στο πλαίσιο ομιλίας του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με αφορμή την λιποθυμία του μικρού κοριτσιού στη Ρόδο, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος είπε ότι ενώ το μέτρο των σχολικών γευμάτων κινείται στη σωστή κατεύθυνση, εν μέρει έχει αποτύχει. «Η ποιότητα είναι μέτρια, ενώ τα γεύματα αρκετές φορές καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών. Υπήρχαν μάλιστα και περιπτώσεις, όπως φέτος στη Δ. Θεσσαλονίκη, κατά τις οποίες λόγω ενστάσεων μεταξύ των εταιρειών που ανέλαβαν τα γεύματα, για μήνες αυτά δε διανέμοντο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιμόπουλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πρότεινε «χωρίς να αυξηθεί το συνολικό κόστος για το υπουργείο Εργασίας που έχει την ευθύνη, να δίνονται τα χρήματα απευθείας στις σχολικές επιτροπές. Αυτές με τη σειρά τους, έχοντας δεδομένη ευαισθησία, θα έχουν την ευθύνη και την δυνατότητα να αποφασίζουν αν θα παρέχεται «δεκατιανό» (πρωινό) ή γεύμα στους μαθητές, μέσω των κυλικείων σε συνεργασία και με καταστήματα εστίασης των δήμων».

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: