Σχολή Καλών Τεχνών: Καταγγελίες από φοιτήτριες για σeξουαλική παρενόχληση από καθηγητή

Σχετική ομάδα στο Facebook φιλοξενεί καταγγελίες και εξομολογήσεις φοιτητριών — Πώς περιγράφουν την ανάρμοστη συμπεριφορά του ίδιου καθηγητή οι δύο φοιτήτριες

Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ο οποίος παρενοχλούσε σeξουαλικά δύο φοιτήτριές του.

Τα περιστατικά έρχονται στο πλαίσιο ανώνυμων καταγγελιών που γίνονται μέσω πλατφόρμας η οποία δημιουργήθηκε από την Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.). Η εν λόγω ομάδα στο Facebook δημιουργήθηκε προκειμένου να δώσει, όπως αναφέρει, ορατότητα σε ένα φαινόμενο που ταλανίζει τη Σχολή εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον καταπίεσης και εξαναγκασμού. «Τα περιστατικά έμφυλης διάκρισης, βίας, σeξουαλικής και μη παρενόχλησης, ακόμα και κακοποίησης, συνιστούν για τη Σχολή μας μια πραγματικότητα με την οποία πλήθος ατόμων — ιδίως φοιτητριών — έρχονται αντιμέτωπα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους», σημειώνει η εν λόγω ομάδα.

Ωστόσο εκτός από τις ανώνυμες καταγγελίες που στοχεύουν στην ανάδειξη του προβλήματος, υπάρχουν και οι επώνυμες καταγραφές οι οποίες μπορούν να αποσταλούν στο protovoulia.katagrafon@protonmail.com.

Τα περιστατικά που αναφέρουν οι δύο φοιτήτριες είναι σχεδόν ταυτόσημα, αφού έχουν ως κεντρικό «πρωταγωνιστή», όπως φαίνεται, τον ίδιο καθηγητή. Ο συγκεκριμένος, όπως σημειώνουν οι καταγγελλόμενες προσπαθούσε επανειλημμένα να στρέψει την προσοχή σε ζητήματα, όχι σχετικά του μαθήματός του, αλλά σeξουαλικά. Προσκαλούσε συνεχώς φοιτήτριες στο γραφείο του προσπαθώντας να τις κεράσει τσίπουρα και να τους αποσπάσει πληροφορίες για την σeξουαλική τους ζωή.

Το αποκορύφωμα, έρχεται, όπως περιγράφουν οι δύο παράλληλες ιστορίες όταν σε εκδρομές της σχολής, προσέγγισε την μία κοπέλα και την παρενόχλησε σeξουαλικά φέρνοντας το κορμί του πάνω της και λέγοντάς της πως θα κοιμηθεί μαζί του. Όταν η κοπέλα αντέδρασε χτυπώντας τον για να απομακρυνθεί, αυτός σταμάτησε, αλλά στην επόμενη εκδρομή προσέγγισε την δεύτερη καταγγέλλουσα την οποία και θώπευσε στα γεννητικά της όργανα.

Μάλιστα όπως σημειώνουν και οι δύο φοιτήτριες, όταν ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του, μετέτρεψε το μάθημα σε κόλαση για αυτές, με συνεχείς προσβολές, σeξουαλικά υπονοούμενα και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Δείτε την πρώτη καταγγελία





Δείτε την δεύτερη καταγγελία




.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: