Σχολεία: Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα για τη νέα σχολική χρονιά με 25.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς

Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα για τη νέα σχολική χρονιά με επιπλέον 25.000 εκπαιδευτικούς!

Το ΦΕΚ το οποίο περιγράφει το πρωτόκολλο με το οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023 ενόψει του αγιασμού που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έχει ήδη έρθει στο φως της δημοσιότητας. Στο ΦΕΚ περιγράφεται τι ισχύει για τη χρήση μάσκας, την διαχείριση ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού, την καραντίνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, την υποχρέωση υποβολής σε rapid test των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών αλλά και τις απουσίες.

Δείτε το ΦΕΚ για τη λειτουργία των σχολείων

Για την κάλυψη των λειτουργικών κενών έγιναν 8.600 διορισμοί σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδική αγωγή, ανεβάζοντας τον αριθμό των διορισμών την τελευταία διετία σε 25.000. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα φθάσουν συνολικά τις 35.000 –οι περισσότερες έχουν ήδη γίνει– για να καλυφθούν τα οργανικά και λειτουργικά κενά που είτε υπάρχουν είτε θα προκύψουν.

Όσον αφορά στη μέριμνα που πρέπει να υπάρξει ώστε να αντιμετωπιστεί το υψηλό λειτουργικό κόστος των σχολείων τον χειμώνα, η υπουργός παρέπεμψε στους αρμόδιους δήμους και το υπουργείο Εσωτερικών που χορηγεί τα κονδύλια για τη λειτουργία των υποδομών των σχολικών μονάδων.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmrlx9ty2i5t)

Μάσκα

Όσον αφορά στη μάσκα (απλή χειρουργική ή υφασμάτινη με κατάλληλες προδιαγραφές)αναφέρεται ότι είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: