Σχέση με… παντρεμένο: Γιατί μια γυναίκα ξεκινάει μια τέτοια παράνομη σχέση; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «εύθραυστο» αυτό δεσμό!

Η σχέση με παντρεμένο είναι ένας κύκλος που κλείνει με χαμένο χρόνο και πληγές…
Υπάρχει περίπτωση ο παντρεμένος να αφήσει τη σύζυγό του για να είστε μαζί αλλά χωρίς να θέλουμε να σας απογοητεύσουμε, επειδή τις περισσότερες φορές πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αυτό μπορεί να συμβεί μία στο εκατομμύριο!

Η σχέση με παντρεμένο συνήθως ξεκινά με έναν άντρα που δεν ένιωσε ποτέ πραγματικά δεμένος με τη σύζυγό του, την οποία έχει παντρευτεί για εντελώς λάθος λόγους. Πιθανόν να έχουν παιδιά, δηλαδή το μοναδικό δεσμό που τους ενώνει, ενώ η ιδανική κοπέλα για τον παντρεμένο είναι κάποια που έχει πληγωθεί πολλές φορές από ελεύθερους άντρες και περνάει ένα στάδιο που χρειάζεται κάποιον να την αγαπήσει. Αφού γνωριστούν και μιλήσουν, εκείνος συνειδητοποιεί όλα όσα του λείπουν από τη σύζυγό του οπότε αποφασίζει να κυνηγήσει την ευτυχία, στο πλευρό μιας νέας συντρόφου. Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια…

Προσοχή στο κενό, μεταξύ γαμπρού και αποβάθρας
Ωστόσο, το να προσπαθεί ένας παντρεμένος να καλύψει το κενό, μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ διότι η εξωσυζυγική σχέση από μερικά ραντεβού νωρίς το απόγευμα με τη δικαιολογία του «δουλεύω μέχρι αργά», μπορεί να εξελιχθεί σε απανωτά sms και ολονύχτιο chat στο facebook. Αυτό ακριβώς είναι και το «δόλωμα» που τσιμπάει η γυναίκα που έχει σχέση με παντρεμένο. Η σκέψη ότι θέλει τόσο πολύ να της μιλήσει σε σημείο να ρισκάρει να τον πιάσει η γυναίκα του, την κάνει να θεωρεί τον εαυτό της, ως τη πρώτη προτεραιότητα στη ζωή του. Δηλαδή το κυριότερο ζητούμενο της γυναίκας σε μια σχέση.

Μέχρι τότε λοιπόν, εκείνη γνωρίζει ότι ο παντρεμένος φίλος της είναι δυστυχισμένος στο γάμο του οπότε όσο περισσότερο χρόνο περνάει μαζί του, τόσο του δίνει να καταλάβει γιατί θα έπρεπε να είναι μόνο μαζί της. Τη σημασία της στη ζωή του, επιβεβαιώνουν και οι κλασσικές ατάκες του παντρεμένου όπως το «Μακάρι να σε είχα γνωρίσει νωρίτερα» ή το «Πού ήσουν τόσα χρόνια» οπότε η ερωμένη θεωρεί πως το μόνο που τους χωρίζει, είναι η βέρα του. Δυστυχώς ακόμη κι αν εκείνη δεν το παραδέχεται, το ενδόμυχο όνειρό της είναι να αφήσει τη γυναίκα του.

Ό,τι δίνεις, δεν παίρνεις
Το χειρότερο που μπορεί να κάνει μια γυναίκα στην αυτοεκτίμησή της, είναι να κοιμηθεί με παντρεμένο. Διότι σύντομα θα αρχίσει να αμφισβητεί την αξία της, ακριβώς επειδή παίρνει συνεχώς λιγότερα από όσα αξίζει. Εάν ο παντρεμένος δεν είναι εντελώς αναίσθητος, θα νιώθει ενοχές κάθε φορά που θα κοιτάζει τη γυναίκα του στα μάτια οπότε θα προτείνει ραντεβουδάκια έξω μαζί της ή οικογενειακές εκδρομές για να κατευνάσει τις ενοχές του. Και όσο εκείνος προσπαθεί να κατευνάσει τις ενοχές του, τόσο πιο ταπεινωμένη θα αισθάνεται η φιλεναδα που πίστευε πως ο φίλος της ήταν δυστυχισμένος με τη γυναίκα του. Φυσικά αν εκφράσει τις σκέψεις και την απογοήτευσή της, οι απαντήσεις που θα λάβει είναι:
α) Ήξερες ότι είμαι παντρεμένος ή
β) Ποτέ δεν είπα πως θα αφήσω τη γυναίκα μου
γ) ή και τα δύο!

Ο παντρεμένος δεν αφήνει τη γυναίκα του
Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που αφήνουν τις συζύγους τους, όταν γνωρίσουν το άλλο τους μισό. Αλλά οι περισσότεροι, δεν φεύγουν. Διότι ακόμη κι αν ένας παντρεμένος, δεν είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα του, είναι με τα παιδιά του. Σε έναν γάμο χωρίς αγάπη, τα μικρά παιδιά γίνονται ο λόγος που ένας γονιός ανέχεται όλη την απογοήτευση και την έλλειψη επαφής και επικοινωνίας, η οποία περιορίζεται σε ερωτήσεις τύπου «Πλήρωσες τη ΔΕΗ;» ή «Η μικρή έχει μπαλέτο αύριο, μπορείς να την πάρεις εσύ;». Συνήθως ο φόβος για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι, δεν τον αφήνει να χωρίσει τη γυναίκα του διότι στα μάτια του κόσμου, δεν θέλει να είναι ο «κακός» που άφησε τα παιδιά του σε μικρή ηλικία.

Μία σχέση με γυάλινη οροφή
Κανείς δεν θέλει μια σχέση που δεν πάει πουθενά. Το να προχωράνε και να εξελίσσονται τα πράγματα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, είναι απαραίτητο σε μια σχέση. Το ότι ένας παντρεμένος μπορεί να πεί στην φιλεναδα του ότι την αγαπά, δεν σημαίνει πως θα κάνει τα πάντα για να της το αποδείξει. Η φιλεναδα δεν μπορεί να του τηλεφωνήσει ή να τον δεί όποτε θέλει. Σιγά, σιγά τα βιαστικά μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα που τελειώνουν με ένα «Πρέπει να κλείσω…κλάτς», που αφήνουν την ερωμένη σύξυλη να αναρωτιέται πότε θα τον ξανακούσει και αν θύμωσε με κάτι που είπε, δεν θα είναι αρκετά . Σύντομα η φιλεναδα θα φτάσει στο σημείο όπου θα πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι δεν θα είναι ποτέ πρώτη στη ζωή αυτού του άντρα και ότι η σχέση τους δεν θα έχει ποτέ κανένα μέλλον. Αλλά μία σχέση δεν ανθίζει ποτέ πάνω σε φρούδες ελπίδες, ψέμματα και ξεπέτες. Η «άλλη γυναίκα» πρέπει να σκεφτεί σοβαρά αν μπορεί να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι θα είναι πάντα στην άκρη. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί ή στην αρχή λέει ότι μπορεί και μόλις το ζήσει στην πράξη, αποχωρεί.

Είτε μια γυναίκα αποφασίσει να περιμένει τον παντρεμένο φίλο της είτε όχι, το γεγονός ότι εκείνος είναι δυστυχισμένος μέσα στο γάμο του και ότι μια μέρα όντως θα αφήσει τη γυναίκα του ανεξάρτητα από την παράλληλη σχέση, δεν αλλάζει. Η ανάγκη του, να βρεί κάποια να του γεμίσει το κενό είναι μεγαλύτερη από το συναίσθημα του, για οποιαδήποτε φιλεναδα. Όπως κι αν επιλέξετε να προχωρήσετε μαζί του, μην ξεχνάτε πως ο ρόλος της μαμάς είναι πολύ πιο σημαντικός από της ερωμένης και πως τα παιδιά σας, σας χρειάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε!

 

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: