Σχέση με παντρεμένο: Γιατί δεν χωρίζει ώστε να είμαστε μαζί;

Πριν σχεδόν δύο χρόνια ξεκίνησα σχέση με έναν παντρεμένο έχοντας υπόψιν ότι η κατάσταση είναι τελειωμένη και ο χωρισμός είναι κοντά, όπως όλοι λένε.

Sτην αρχή είχα τις αμφιβολίες μου αλλά στην πορεία έμαθα ότι πριν με γνωρίσει η γυναίκα του είχε παράλληλη εξωσυζυγική σχέση και είχε μείνει έγκυος με αυτόν (τον εκτός γάμου) και εννοείται ότι δεν κράτησε το μωρό. Αυτός έφυγε από το σπίτι για λίγο διάστημα αλλά ξαναγύρισε και καλά να προσπαθήσουν. Και κάπου εκεί γνώρισε εμένα.

Η γυναίκα του τον απάτησε με φίλο του

Εγώ όλα αυτά τα έμαθα μετά τον μισό χρόνο ενώ ήμαστε μαζί και τα έμαθα από κοινό φίλο τους που στο τέλος μου είπε πως αυτός ήταν το τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους. Όταν του είπα ποιος ήταν ο σύντροφος της γυναίκας του, το ήξερε ήδη από αλλού. Το τραγικό στην όλη κατάσταση ότι αυτός δεν έχει πει ούτε στον φίλο του ούτε στη γυναίκα του ότι ξέρει.

Όταν ρώτησα το γιατί, μου απάντησε ότι για όλα υπάρχει ένας λόγος, τον οποίο και δεν έμαθα ποτέ. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το οικονομικό. Τον Μάιο που μας πέρασε μου είπε να το αφήσουμε για λίγο μέχρι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση του και να δει τι θα κάνει. Εγώ αλήθεια τον αγάπησα πάρα πολύ και τον είχα πάνω από το οτιδήποτε.

Μα αυτός είπε έτσι απλά τέλος, χωρίς να μου εξηγήσει τίποτα για να καταλάβω γιατί όλα αυτά. Γιατί όσα έλεγε, τώρα ξεχάστηκαν. Ένιωθα ότι δεν με κορόιδευε με όσα έλεγε, εξάλλου 1,5 χρόνος πάει πολύ για κοροϊδία. Περίμενα ότι κάτι θα αλλάξει. Έχουν περάσει τόσοι μήνες και ακόμα βασανίζομαι με τα γιατί.

Πικράθηκα, απογοητεύτηκα, προδόθηκα

Πόνεσα πάρα πολύ με αυτό το τέλος. Πικράθηκα, απογοητεύτηκα, προδόθηκα, ένιωσα όλα γύρω μου να γκρεμίζονται και να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Τον αγαπάω ακόμα αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι αν θεωρεί ότι είναι ευτυχισμένος έτσι σε αυτή την κατάσταση, ας είναι έτσι και ας μην είμαστε μαζί.

Απλά δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί μετά από τόσα που έγιναν να είναι σε μια τελειωμένη κατάσταση όπως λέει κ ο ίδιος κ να μην επιλέγει την άλλη όψη του νομίσματος που ξέρει ότι του προσφέρει αγάπη και ευτυχία. Η γυναίκα του ξέρει για εμένα αλλά όχι πολλά πράγματα. Μερικές φορές σκέφτομαι να την ενημερώσω για όλα αλλά.

Από την άλλη, το μετανιώνω γιατί το μόνο που θα καταφέρω είναι να εκνευριστεί εκείνος μαζί μου. Θέλω απλά να ξυπνήσω ένα πρωί και να μην υπάρχει κανένας τους μέσα στη ζωή μου. Να μην θυμάμαι και να μην νιώθω τίποτα για αυτόν. Σαν να μην υπήρξε ποτέ. Νιώθω ότι δεν θα βγει ποτέ από μέσα μου. Πώς να το ξεπεράσω όλο αυτό;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Έλενα Τσαμκόσογλου, Μ. Α

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι φυσικό και ανθρώπινο να πονέσεις μετά από το χωρισμό. Η κατάσταση που περιγράφεις είναι σύνθετη και έχει πολλές παραμέτρους. Αναφέρεις ότι ο πρώην σύντροφός σου, σου έλεγε πως θα χωρίσει και δεν το έκανε αλλά από ό,τι φαίνεται εκείνος προτίμησε να δώσει άλλη μια ευκαιρία στο γάμο του.

Έχει ενδιαφέρον να δεις το ιστορικό της σχέσης σας . Πιθανόν να μπήκατε σε αυτή της σχέση με διαφορετικές προσδοκίες ο καθένας ή να κουβαλούσατε διαφορετικό φορτίο. Εκείνος δεν είχε πάρει διαζύγιο παρόλο που καταλαβαίνω ότι πιθανώς το σκεφτόταν.

Είχες και εσύ τις αμφιβολίες σου

Αναφέρεις και εσύ η ίδια ότι είχες τις αμφιβολίες σου στην αρχή για το ότι θα χώριζε αλλά μπορεί να σε επηρέασαν οι πληροφορίες που έμαθες για το τι είχε συμβεί από την πλευρά της συζύγου του και να θεώρησες ότι δεν είχε γυρισμό. Επίσης σταδιακά δέθηκες και επένδυσες συναισθηματικά σε αυτή τη σχέση.

Ο χωρισμός λένε είναι ένας μικρός θάνατος οπότε είναι αναμενόμενο και εσύ να περνάς από τα στάδια του πένθους. Στο πένθος, ο καθένας μας περνάει την κάθε μία από τις πέντε φάσεις με διαφορετικό ρυθμό , σε διαφορετική ένταση και πιθανόν με διαφορετική σειρά: Άρνηση, θυμός , διαπραγμάτευση ,κατάθλιψη και αποδοχή που είναι το ζητούμενο.

Ποιες είναι οι δικές σου επιλογές;

Τα γιατί που ρωτάς δεν ξέρουμε να τα απαντήσουμε γιατί δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει ή είχε στο μυαλό του ο συγκεκριμένος άνδρας. Δεν ξέρουμε πως τα ζύγισε τα πράγματα, γιατί του πήρε τόσο καιρό, γιατί επέλεξε να συνδεθεί και με άλλη γυναίκα (εσένα) χωρίς να έχει χωρίσει , γιατί επέλεξε να επιστρέψει, ούτε αν είναι ευτυχισμένος τώρα . Ξέρουμε όμως ότι αυτές ήταν οι επιλογές του και τώρα μένει να δούμε τις δικές σου επιλογές .

Με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου αξίζει να διερευνήσεις τις δικές σου επιλογές μέσα και έξω από αυτή τη σχέση και στα δικά σου γιατί είναι που θα μπορέσεις να βρεις απαντήσεις. Θα μπορέσεις να έχεις μια πιο ξεκάθαρήηεικόνα και να έχεις την προσωπική ευθύνη των πράξεών σου πριν και μετά από αυτή τη σχέση.

Αυτό θα σε ωφελήσει να αναλογιστείς πώς θέλεις να προχωρήσεις και αφού επεξεργαστείς τα θέματα που σε απασχολούν , να αφήσεις τον εαυτό σου ανοιχτό να ταξιδέψει σε άλλη μελλοντική σχέση.

Έλενα Τσαμκόσογλου, Μ. Α
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
6972137475
info@psychologos-tsamkosoglou.gr

Χωρίσαμε γιατί έχει οιδιπόδειο με τη μάνα του: Τι να κάνω;

Χωρίσαμε αλλά μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο: Τι σημαίνει αυτό;

Χωρίσαμε γιατί ζηλεύει – Μήπως του βάζει λόγια ο κολλητός του;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: