Σχέση και πίεση: Να διαλέξω την κοπέλα μου ή τους γονείς μου;

Έχω σχέση με μια κοπέλα 29 ετών. Ήμαστε πολύ καλά και εγώ ειδικά πολύ ερωτευμένος. Όλα ήταν καλά μέχρι που γνώρισε τους δικούς μου.

Μετά από ένα διάστημα 3 μηνών οι γονείς μου είπαν ότι δεν θέλουν επαφές μαζί της χωρίς να έχει γίνει κάτι. Εγώ έκανα την επανάσταση μου και έφυγα από το σπίτι. Νοίκιασα μόνος μου. Δεν μιλούσαμε για έναν μήνα.

Να διαλέξω την κοπέλα μου ή τους γονείς μου;

Όμως η κοπέλα μου είναι επιθετική. Μου ζητά να μην τους μιλήσω ξανά και να μην έχω καμία επαφή μαζί τους γιατί θεωρεί ότι την προσέβαλαν.

Θέλω να είμαι μαζί της αλλά με έχει βάλει να διαλέξω και είναι αμετακίνητη στις απόψεις της. Τι να κάνω; Είμαι σε δίλημμα.

Στο ερώτημα σας απαντά ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Νίκου

Αγαπητέ Αναγνώστη,

Διαβάζοντας την παραπάνω περιγραφή σου αντιλαμβάνομαι ότι η θέση στην οποία βρίσκεσαι είναι συναισθηματικά πολύ δύσκολη. Από τη μια μεριά βρίσκεται η πατρική σου οικογένεια που δεν εγκρίνει την σχέση σου και από την άλλη μεριά βρίσκεται η κοπέλα σου που δεν θέλει να επικοινωνείς με τους γονείς σου γιατί θεωρεί ότι την προσέβαλαν.

Καλείσαι να διαλέξεις «στρατόπεδο»

Ανάμεσα λοιπόν στις δύο πλευρές που όπως καταλαβαίνω αγαπάς και θέλεις να σχετίζεσαι μαζί τους βρίσκεσαι εσύ που καλείσαι να διαλέξεις «στρατόπεδο». Στόχος να ικανοποιηθεί η εκάστοτε πλευρά, πράγμα που θα σημαίνει αυτόματα την δυσαρέσκεια της άλλης πλευράς.

Αρχικά αυτό που θέλω να πω είναι πως όσο και να υπάρχει αντιπαλότητα ανάμεσα στις δυο πλευρές ο κοινός τους παρανομαστής είσαι εσύ που λογικά σε αγαπούν με τον δικό τους τρόπο. Παρόλα αυτά φαίνεται πως ο παράγοντας της δικής σου ηρεμίας και των δικών σου επιθυμιών δεν υπάρχει στο προσκήνιο, γεγονός που όσο κι εάν τον έχουν παραμερίσει οι δυο πλευρές πιστεύω ότι οφείλεις «εσύ» να τον συμμεριστείς σοβαρά.

Να ξεκαθαρίσεις τι επιθυμείς εσύ

Με άλλα λόγια πιστεύω ότι θα είναι καλό να ξεκαθαρίσεις στην κάθε πλευρά τι επιθυμείς εσύ και πώς θέλεις να σχετίζεστε ανεξάρτητα από τις επιθυμίες και τις απόψεις της άλλης πλευράς. Επίσης θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να θέσεις τα όρια σου.

Έτσι θα καταλάβουν τι και πώς επιθυμείς να βιώνεις τη μεταξύ σας σχέση. Τέλος προτείνω να εξηγήσεις στην κάθε πλευρά πως δεν χρειάζεται να σχετίζεστε διαζευκτικά αλλά μπορείτε να συνυπάρχετε με αγάπη και σαφή όρια.

Νίκου Ιωάννης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής
Ευρυδάμαντος 33, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0456530

Πρώτη σχέση: Οι γονείς μου ανακάλυψαν ότι έχω αγόρι και με έβαλαν τιμωρία. Πώς να το διαχειριστώ;

Η κολλητή του θέλει να μας χωρίσει. Πώς να κρατήσω τη σχέση μας;

Σχέση και συγκατοίκηση: Πώς θα αντέξεις χωρίς να τα… σπάσετε;

Οι γονείς μου δεν εγκρίνουν τη σχέση μου και δεν με καταλαβαίνουν. Βρίσκομαι σε απόγνωση!

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: