Σχέση από απόσταση: Τι γίνεται όταν ο ένας από τους δύο πρέπει να εγκαταλείψει τον τρόπο ζωής του;

Έχω σχέση και αυτός ζει και εργάζεται σε ένα χωριό ενώ εγώ είμαι από μεγάλη πόλη. Τον λατρεύω και με λατρεύει, περνάμε τέλεια.

Έχουμε χημεία παντού αλλά το πρόβλημα είναι αλλού. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάω να ζήσω στο χωριό γιατί αυτός μου ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν αφήνει την δουλειά του γιατί δεν θα βρει αλλού με τέτοια λεφτά. Εμένα μου είναι πολύ δύσκολο.

Μου είναι πολύ δύσκολο αλλά τον αγαπάω…

Η ζωή τον χειμώνα δεν παλεύετε με τίποτα αν δεν δουλεύω κιόλας που δουλειές δεν υπάρχουν πολλές. Ούτε για καφέ δεν έχει να πάμε. Το καλοκαίρι είναι καλύτερα γιατί είναι τουριστικό μέρος και έχει περισσότερο κόσμο. Τον αγαπάω όμως και δεν θέλω να τον χάσω. Πώς να το χειριστώ;

Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σεφεριάδης

Κάποιες στιγμές στη ζωή μας καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μας. Και στόχος είναι οι επιλογές μας αυτές να μην μας κάνουν να μετανιώνουμε σκληρά. Αν αποφασίσετε να πάτε, να ξέρετε ότι αυτές θα είναι οι συνθήκες πάνω κάτω και θα πρέπει να δείτε πως θα έχετε και άλλες ασχολίες και διεξόδους.

Μιλήστε μαζί του για τις επιλογές και τις δυνατότητες εξέλιξης που θα έχετε. Ακόμα καλύτερα αν δεν σας πιέζει ο χρόνος ή άλλες συνθήκες, να τα βλέπατε από κοντά, στον χώρο που καλείστε να ζήσετε. Το ότι κάνετε αυτά τα ερωτήματα και στον εαυτό σας είναι μια ένδειξη ώστε να δείτε το θέμα και με τη λογική και συναισθηματικά και αυτό είναι ώριμο.

Σκεφτείτε προσεκτικά

Η εργασία ως εργαλείο αυτάρκειας και ανεξαρτησίας δημιουργεί πιο ισορροπημένες σχέσεις . Οι δεσμοί που θα κάνετε στο νέο περιβάλλον η ενασχόληση με τα κοινά ή η δημιουργία απασχόλησης με τον πλούτο της περιοχής, είναι πιθανόν κάποιοι διέξοδοι.

Αν όμως, νιώθετε μακριά από αυτές τις δραστηριότητες, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε διπλά την απόφαση που θα πάρετε. Τέλος, τα χρήματα είναι πολύ σημαντικά στη ζωή μας αλλά στο βαθμό που χρησιμοποιούνται στο να διευκολύνουν τη ζωή μας να πάρουμε ικανοποιήσεις και να νοιώθουμε μια λελογισμένη ασφάλεια και όχι να γίνονται σύμβολα εξουσίας και δύναμης στοιβάζοντάς τα.

Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής
Λ. Αλεξάνδρας 209, T.K. 11523 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 2106462030
κιν: 6973537970
email: seferiadis.dimitris@yahoo.gr

Σχέση από απόσταση: Ο φόβος ότι δεν θα τα καταφέρετε

Σχέση από απόσταση: Πώς θα την κάνετε να πετύχει;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: