Σχεδόν έκλεισαν οι 7 δημοσιογράφοι του ντιμπέιτ – Δείτε τα ονόματα

Σχεδόν έκλεισαν οι 7 δημοσιογράφοι του ντιμπέιτ   Δείτε τα ονόματα

Έξι δημοσιογράφοι από ισάριθμα τηλεοπτικά κανάλια, με συντονιστή τον Πάνο Χαρίτο της ΕΡΤ, θα βρεθούν απέναντι στους επτά πολιτικούς αρχηγούς στο ντιμπέιτ της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου. Αλέξης , Βαγγέλης Μεϊμαράκης,  Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσουμπας, και Φώφη Γεννηματά θα απαντήσουν στις ερωτήσεις τους που θα οργανωθούν σε 5 κύκλους.

Οι δημοσιογράφοι επελέγησαν από τα ίδια τα κανάλια και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα ονόματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, απόγευμα Δευτέρας, είναι τα παρακάτω, χωρίς να αποκλείονται αλλαγές:

- Γιάννης Πρετεντέρης από το (είναι ο λιγότερο σίγουρος από τους έξι) 
- Μαρία Χούκλη από τον
- Αντώνης Σρόιτερ από τον τον
- Μάρα Ζαχαρέα από το Star
- Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ
- Μάκης Γιομπαζολιάς από το  E TV

Αύριο το μεσημέρι, στη 1, έχει οριστεί συνάντηση των επτά δημοσιογράφων (των έξι εκπροσώπων των καναλιών και του συντονιστή Πάνου Χαρίτου) για να συμφωνηθεί η διαδικασία του ντιμπέιτ, η σειρά με την οποία θα απευθύνουν τις ερωτήσεις, πώς θα κατανεμηθούν οι θεματικές κατηγορίες κ.λ.π.

Οι θεματικές ενότητες

Όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στα οι αρχηγοί θα μπορούν, για πρώτη φορά να υποβάλουν ερώτηση ο ένας στον άλλον, ενώ οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης στο ντιμπέιτ θα είναι οι εξής:
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – “Αμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.

Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30». Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15»και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30».

Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1, 5 λεπτό ανά γύρο. 

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: