Σχεδόν 6.700 νέα κρούσματα και σήμερα – Στο «κόκκινο» Δυτική Αττική, Φθιώτιδα, Κοζάνη και Ροδόπη

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη μετακινούνται τέσσερις εντατικολόγοι από την Αθήνα για να δώσουν την μάχη στις ΜΕΘ

Στο «κόκκινο» βρίσκονται η Δυτική Αττική, η Φθιώτιδα, η Κοζάνη και η Ροδόπη από τον κορωνοϊό, σε μια χρονική στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι η Ευρώπη είναι στο επίκεντρο της πανδημίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και σήμερα τα νέα κρούσματα Ελληνίδων και Ελλήνων που έχει επιβεβαιωθεί ότι μολύνθηκαν με την νόσο Covid θα προσεγγίσουν τα 6.700. «Υπάρχει σημαντική έξαρση κρουσμάτων, η οποία είναι πρωτίστως έξαρση περιστατικών μεταξύ ανεμβολίαστων» παρατήρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και επισήμανε ότι «υπάρχει μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα».

Την οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας επιβεβαίωσε η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα να σταλούν εντατικολόγοι στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Όπως έγινε γνωστό, τέσσερις εντατικολόγοι από νοσοκομεία της Αθήνας θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Παπανιοκολάου, προκειμένου να ενισχυθούν οι γιατροί που δίνουν μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: