Σχέδιο για νέες πεζοδρομήσεις

Σχέδιο για νέες πεζοδρομήσεις

Σχέδιο για νέες πεζοδρομήσεις

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρουσίασε χθες το σχέδιο για Επιστροφή στην Αθήνα, ξεκινώντας από μια πιλοτική παρέμβαση στο εμπορικό τρίγωνο που ανοίγει το δρόμο και για νέες πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης.

Ως εμπορικό κέντρο νοείται η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αθηνάς, Ευρυπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους, Αθηναΐδος και Αγίας Ειρήνης.

Προϋπόθεση της παρέμβασης είναι η διαβούλευση με κατοίκους και φορείς της περιοχής, ώστε τα απαιτούμενα έργα να ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο, με προϋπολογισμό που δεν θα ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του δήμου.

Οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις αναμένονται στους δρόμους που παραμένουν σήμερα ανοιχτοί στην κυκλοφορία. Δεν σημαίνει ότι θα γίνουν όλοι πεζόδρομοι, αλλά θα επιδιωχθεί η εφαρμογή ενιαίου σχεδίου για τον καλλωπισμό και την ανακατασκευή των πεζόδρομων.

Δεδομένη πάντως θεωρείται η επιθυμία των επιχειρηματιών της διασκέδασης, που παραμένουν εκτός περιοχής, να αυξηθούν οι πεζόδρομοι σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: