Σχέδιο «10 σημείων» κατά των φορολογικών παραδείσων προτείνει ο Σόιμπλε

Το όνομά του ενεπλάκη, μέσω δημοσιευμάτων, στην πολύκροτη υπόθεση των Panama Papers. Παρόλα αυτά, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βγαίνει στην… επίθεση και ετοιμάζεται να προτείνει ένα σχέδιο «10 σημείων», με στόχο την καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων, οι οποίοι θα ενταχθούν σε μία «μαύρη λίστα», που θα είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή.

Βάσει του σχεδίου που φέρεται να έχει συντάξει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι εφημερίδες Handelsblatt και Die Welt, ο Σόιμπλε προτρέπει κάθε χώρα να εισαγάγει ένα μητρώο που θα βοηθάει στην αποκάλυψη εκείνων που κρύβονται πίσω από κάθε εταιρεία- βιτρίνα, χωρίς ωστόσο να στοχεύει στην απαγόρευσή τους.

Αυτού του είδους το μέτρο έχει ήδη αποφασιστεί στους κόλπους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπενθυμίζει η Handelsblatt, ωστόσο ο Σόιμπλε θα επιθυμούσε «αυτά τα εθνικά μητρώα να εντάσσονται σε δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο με συστηματικό τρόπο» σύμφωνα με το κείμενο αυτού του σχεδίου που φέρει τον τίτλο: «καταπολεμώντας αποφασιστικά την φοροδιαφυγή, την φοροαποφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Επιπλέον προτείνει να καταρτιστεί μια διεθνής, ενιαία «μαύρη λίστα» όπου θα καταγράφονται οι χώρες οι οποίες δεν τηρούν τους κανονισμούς σε φορολογικά ζητήματα. protothema.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: