Σβίγκου: Σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων η Novartis

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, χαρακτήρισε την υπόθεση της Novartis σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως μετά τις προσβολές κατά τις δικαιοσύνης, ξεκίνησαν και αυτές κατά των προστατευόμενων μαρτύρων. 

«Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μία ευθεία προσβολή προς τη δικαιοσύνη και προς τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς. Από χθες έχουν ξεκινήσει και απειλές απέναντι στους μάρτυρες από πολιτικά πρόσωπα και βλέπουμε τα πολιτικά κόμματα, ενώ ψελλίζουν ένα “όλα στο φως”, την ίδια στιγμή ουρλιάζουν περί κουκουλοφόρων μαρτύρων και περί πολιτικών σκευωριών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Σβίγκου.

Ακόμη, σημείωσε πως «πρέπει τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν στο ουσιώδες, που είναι ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί, να δηλώσουν ότι εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη και τη στηρίζουν στο τιτάνιο έργο που έχει μπροστά της. Όπως, επίσης, θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει και μία παρέμβαση των δικαστικών ενώσεων, γιατί βλέπουμε ότι όλες αυτές οι κατηγορίες περί χειραγώγησης της δικαιοσύνης και περί πολιτικής σκευωρίας στρέφονται απέναντι στη δικαιοσύνη».

Αναφερόμενη στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης σχετικά με μάρτυρες «κουκουλοφόρους», η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «αυτό που λένε είναι ότι πρέπει να αποκαλυφθούν ποιοι είναι οι μάρτυρες και ότι δεν είναι δυνατόν οι μάρτυρες να είναι ανώνυμοι, ξεχνώντας ότι οι ίδιοι πολιτικοί που το υπερασπίζονται αυτό είναι εκείνοι οι οποίοι υπέγραψαν την επέκταση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων και σε υποθέσεις διαφθοράς. Αυτό έγινε το 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά. Οι ίδιοι άνθρωποι, λοιπόν, που έχουν θεσπίσει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των μαρτύρων σε τόσο σοβαρές υποθέσεις, είναι οι ίδιοι που σήμερα μιλούν για κουκουλοφόρους μάρτυρες».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει τους μάρτυρες, «ούτε ο κ. Πολάκης είπε ότι τα γνωρίζει», προσθέτοντας πως «αυτό που είπε ο κ. Πολάκης είναι ότι, ως υπουργός Υγείας, προφανώς, γνώριζε το σκάνδαλο υγείας το οποίο υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα έκθεση του 2013 της Γενικής Γραμματείας Δικαιοσύνης».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: