Σβίγκου: Η Ευρώπη να σταματήσει να πυροβολεί τα πόδια της

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα, τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να πυροβολεί τα πόδια της και να στηρίξει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά της ΝΔ, η κα. Σβίγκου σημείωσε πως «υπάρχει μία τεράστια μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση και η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί με κάθε τρόπο να την υπονομεύσει». «Καθημερινά τα στελέχη της ΝΔ, προεξάρχοντος του προέδρου της, αντί να καταδικάζουν τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, ουσιαστικά εύχονται να πιεστεί ακόμα περισσότερο η κυβέρνηση και εκλιπαρούν τους Ευρωπαίους για εκλογές», τόνισε.

Αναφερόμενη στην υπόθεση του Βατοπεδίου, υπογράμμισε πως «ανεξάρτητα από την αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορούμενων μοναχών -γιατί όπως γνωρίζετε για τα πολιτικά πρόσωπα είχαν παραγραφεί τα ενδεχόμενα αδικήματά τους και δεν δικάστηκαν- κανείς δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της ΝΔ για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, όπως, επίσης, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο».

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, η εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι «οι διαφορές και οι διαφωνίες μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών μπορούν να γεφυρωθούν μόνο με πολιτικές πρωτοβουλίες και με πολιτική προσπάθεια». 

«Το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό, η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να πυροβολεί τα πόδια της και αυτό το οποίο έχουν υποστηρίξει και ο κ. Μοσκοβισί και ο κ. Σαπέν και ο κ. Ντάισελμπλουμ -με χθεσινή δήλωσή του- πρέπει να γίνει πράξη». Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα του Αυγούστου και το ίδιο περιμένει να κάνουν και οι υπόλοιποι. Και βέβαια η τήρηση των συμφωνηθέντων δεν μπορεί να ξεφεύγει και από την τήρηση του ευρωπαϊκού μοντέλου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε μία σειρά ζητημάτων, όπως τα εργασιακά», υπογράμμισε ακόμα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: