Στροφή των start-ups στην παροχή υπηρεσιών

Ολοένα και περισσότερες πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αλλά και ελληνικά brands, ακολουθώντας την τάση του εξωτερικού, στρέφονται σε μικρές boutique εταιρίες για να καλύψουν επιχειρησιακές τους ανάγκες επιζητώντας τελευταίες τεχνολογίες και know-how αλλά με την αμεσότητα, κόστος και ευελιξία μιας boutique εταιρίας. Αυτό επιβεβαιώνει η επιτυχία πέντε ελληνικών start-up που κόντρα στους καιρούς, δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να ξεχωρίσουν στην ελληνική αγορά.

Sigmund Communication

Η Sigmund είναι η νέα boutique εταιρεία Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων που ήρθε στο χώρο το Μάρτιο του 2015 με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επικοινωνίας, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εταιρική και προϊοντική επικοινωνία, διαχείριση κρίσεων, διοργάνωση event και digital επικοινωνία. Με τα στελέχη της να προέρχονται από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, η Sigmund δημιουργήθηκε για να παρέχει στους πελάτες της μετρήσιμα αποτελέσματα που συνδέονται άμεσα με τους επιχειρησιακούς τους στόχους και στην ουσία να λειτουργεί ως in-house συνεργάτης τους. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ, έχει ήδη στο ενεργητικό της πελατειακό χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τόσο πολυεθνικές εταιρείες, όπως η G4S και η Dior, όσο και κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η Kraft Paints, το φυσικό μεταλλικό νερό της Κρήτης ZARO’S, τα βραβευμένα κρασιά ΓAIA κ.α..

NEWLAW

Η NEWLAW υλοποίησε την ιδέα για τη δημιουργία online νομικών υπηρεσιών, η οποία γεννήθηκε το 2011 και απέκτησε τελικά σάρκα και οστά τον Δεκέμβριο του 2015. Με σκοπό να απλοποιήσουν ριζικά τον τρόπο παροχής νομικών υπηρεσιών, οι ιδρυτές της πλατφόρμας αξιοποίησαν την εμπειρία τους στη μάχιμη δικηγορία και τη γνώση τους για τις ανάγκες του πελάτη – είτε πρόκειται για ιδιώτη είτε επιχείρηση – δημιουργώντας ένα φιλικό προς το χρήστη διαδραστικό online περιβάλλον για άμεση εξυπηρέτηση και παροχή συμβουλευτικής για νομικά ζητήματα.

Elorus

Μια start up που έκανε πραγματικότητα την επιθυμία κάθε επιχείρησης – κυρίως μικρομεσαίας – και ελεύθερου επαγγελματία: την εύκολη λογιστική διαχείριση χωρίς χαρτιά. Το Elorus είναι η πρώτη ελληνική cloud εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης και παρακολούθησης ρευστότητας επιχειρήσεων. Πρόκειται για μια online υπηρεσία που απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις και τους επιτρέπει να εκδίδουν ηλεκτρονικά τα παραστατικά τους. Ταυτόχρονα, καταχωρώντας τις εισπράξεις και τις πληρωμές τους οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να βλέπουν λεπτομερείς οικονομικές αναφορές. Το Elorus παρέχεται, μάλιστα, εντελώς δωρεάν στις μικρές επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με συγκεκριμένο αριθμό πελατών ανά μήνα.

Nestcargo

Η Nestcargo είναι η εταιρεία που λύνει τα χέρια των επιχειρήσεων που μεταφέρουν αγαθά σε Ελλάδα και εξωτερικό, βρίσκοντας για αυτές τους πιο κατάλληλους και αξιόπιστους συνεργάτες για τη μεταφορά τους. Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρονική αγορά φορτίων στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε επισήμως τη λειτουργία της το 2015 για να φέρνει σε επαφή επιχειρήσεις με μεταφορικές αλλά και διαμεταφορικές εταιρείες, βοηθώντας τους να βρουν τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για μεταφορά φορτίων από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Έχοντας διανύσει μια πιλοτική φάση ήδη από το 2014, οι δημιουργοί της πλατφόρμας ερεύνησαν διεξοδικά πλήθος μεταφορικών εταιρειών και συμπεριέλαβαν στο επίσημο δίκτυο της Nestcargo μόνο αυτές που ανταποκρίθηκαν στα αυστηρά ποιοτικά της κριτήρια.

Career in Progress

Η Career In Progress συγκεντρώνει σε ένα σημείο όλες τις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την επαγγελματική αποκατάσταση, από τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό μέχρι την εύρεση εργασίας και τη συμβουλευτική για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών. Τα στελέχη της εταιρείας φέρουν εμπειρία από πολλούς διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους, και είναι σε θέση να προετοιμάσουν σωστά τον υποψήφιο φοιτητή, εργαζόμενο ή επιχειρηματία, δίνοντας κατευθύνσεις τόσο με βάση τα ενδιαφέροντά τους αλλά και τις ανάγκες και τάσεις της αγοράς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: