ΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 ΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣΣτροφή 180 μοιρών από τη Γερμανία. Μετά τις προειδοποιήσεις για έξοδο της Ελλάδας από το , το Βερολίνο αλλάζει στάση και διαρρέει ότι αφήνει ανοικτή την πόρτα αναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους μετά τις εκλογές.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει “χαλάρωση” από την πλευρά της κυβέρνησης Merkel, υπό τον φόβο αναταραχής και φυγής καταθέσεων, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Το Βερολίνο εξακολουθεί να απορρίπτει το ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους, ωστόσο σύμφωνα με τις πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, είναι ανοικτό σε μια συζήτηση ελάφρυνσης των όρων αποπληρωμής των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από τους ευρωπαίους εταίρους, αμέσως μετά τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιαουαρίου.
Μόνος όρος είναι φυσικά η προσήλωση της Ελλάδας στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Αυτό το “άνοιγμα” της Merkel, δείχνει ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που ανέλθει στην εξουσία.

Die Zeit: Έτοιμη να συμβιβαστεί με τον Τσίπρα η Μέρκελ

Η Γερμανία είναι έτοιμη να καταλήξει σε συμβιβασμό με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αντιμετωπίζεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνησης της Angela Merkel, ως κοστοβόρα, ριψοκίνδυνη και με πολιτικό , αναφέρει η Die Zeit, κόντρα στην πλειοψηφία των γερμανικών δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για διαχειρίσιμη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Το Βερολίνο τονίζει ότι ο εμφανίζεται πλέον λιγότερο επιθετικός, σημάδι που καταδεικνύει ότι θα είναι ανοικτός στις διαπραγματεύσεις.

Η Γερμανία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους όχι όμως και σε κούρεμα.

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: