Στόχος του Τσίπρα να πενταπλασιαστούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λίγους μήνες

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου και υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ήττα των εθνικών εκλογών.

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει μία πλατιά εκστρατεία οργανωτικής ανασυγκρότησης αμέσως μετά το καλοκαίρι ώστε να αρχίσει τον μετασχηματισμό του σε μεγάλο κόμμα του προοδευτικού χώρου.

Στόχος το 10% των ψηφοφόρων να είναι μέλη του κόμματος μέχρι το Συνέδριο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας έθεσε ως βασικό στόχο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ισοδυναμούν τουλάχιστον με το 10% των ψηφοφόρων του έως το επόμενο συνέδριο, το οποίο αναμένεται προς τα τέλη του έτους.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι 30.000 και ο κ. Τσίπρας έθεσε ουσιαστικά στόχο για 170.000.

Όπως τόνισε, η διεύρυνση πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, ηλικιακή ομάδα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το πάγιο μήνυμα πως το ποσοστό 31,53% που απέσπασε η Κουμουνδούρου στις βουλευτικές εκλογές αποτελεί επιβεβαίωση ότι η παράταξη έχει εδραιωθεί ως κύριος εκφραστής του αριστερού — προοδευτικού χώρου.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι αυτό δεν επιτρέπει επανάπαυση, αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχύσει τη διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος.

Η συνεδρίαση της Π.Γ. διήρκησε 5 ώρες περίπου.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: