Στον "χορό" των δονήσεων η Κρήτη – Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ

Η νέα σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ και καταγράφηκε 9 χλμ νότια νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου

Ζωηρή παραμένει η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη. Νέα δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 17:14 στο νησί, μετά το πρωινό «ταρακούνημα», οπότε σημειώθηκε διπλή σεισμική δόνηση 4,5 και 3,7 Ρίχτερ.

Ο τελευταίος, χρονικά, σεισμός σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, που ανέρχεται σε 4,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 5 χλμ και καταγράφηκε 9χλμ νότια νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση είχε μέγεθος 3,9 Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι στο Αρκαλοχώρι, συγκεκριμένα στις 12:38 το μεσημέρι της Πέμπτης, τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου. Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου κατέγραψε και άλλη μια δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την ίδια χρονική στιγμή, αναθεωρώντας προς τα κάτω τη δόνηση αργότερα, στα 2,8 Ρίχτερ.

Ακολούθησε άλλος ένας μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ στις 12:57 και 3,7 Ρίχτερ στις 14:18.

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι από τις 11:12 το πρωί, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή η πρώτη δόνηση των 4,5 Ρίχτερ και μέσα σε διάστημα περίπου μιάμισης ώρας, καταγράφηκαν 13 σεισμικές δονήσεις με το ίδιο περίπου επίκεντρο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: