Στον τελευταίο αγώνα στο Rally Monza θα κριθούν οι τίτλοι για Οδηγούς και κατασκευαστές

Οι ελπίδες όλων ήταν να πανηγυρίσουν τον Παγκόσμιο τίτλο στον προτελευταίο αγώνα της Ισπανίας. Όμως το 1-3 της Hyundai δεν επέτρεψε στην εργοστασιακή ομάδα της Toyota να πανηγυρίσει τον Παγκόσμιο τίτλο.

Ανάμεσα στους δύο εργοστασιακούς οδηγούς T. Neuville-M. Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) και D. Sordo-C. Carrera (Hyundai i20 Coupe WRC), «χώθηκε» ο E. Evans-S. Martin (Toyota Yaris WRC) και οι ελπίδες παραμένουν ζωντανές.

Σήμερα –πριν τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος – η Toyota Gazoo Racing World Rally Team έχει      474 βαθμούς και η Hyundai Shell Mobis World Rally Team 427 βαθμούς.

Έτσι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατασκευαστών ο τίτλος θα κριθεί  στο Rally Monza που θα γίνει από τις 19-21 Νοεμβρίου.

Σ αυτόν τον αγώνα θα κριθεί και ο Παγκόσμιος τίτλος Οδηγών. Ο Sebastien Ogier που προηγείται στη βαθμολογία έκανε στην Ισπανία αγώνα τακτικής για να έχει έναν καλό τερματισμό. Ήθελε τουλάχιστον μια 2η η 3η θέση. Τελικά τερμάτισε στην 5η θέση και η βαθμολογία είναι στο όριο για το ποιος από τους δύο εργοστασιακούς οδηγούς της Toyota θα κερδίσει τον τίτλο. Ο S. Ogier έχει 204 βαθμούς , ο E. Evans 187 και ο T. Neuville βρίσκεται στην 3η θέση με 159 βαθμούς.

‘Έτσι τόσο για τους κατασκευαστές όσο και για τους οδηγούς όλα θα κριθούν στον 12ο και τελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2021 (WRC) στο Rally Monza.

Η νίκη των Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe άλλαξαν στο Rally de Espana όλα τα προγνωστικά. Το πλήρωμα των νικητών είχε μια διαφορά 24,1 δευτερολέπτων από τους E. Evans και S. Martin με Toyota Yaris WRC.

Οι Dani Sordo και Cándido Carrera (Hyundai i20 Coupe WRC)  μετά από μια συναρπαστική μάχη με τους S. Ogier και J. Ingrassia (Toyota Yaris WRC)  εξασφάλισαν ανέβηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου.

Στον αγώνα της Ισπανίας

Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe απόλαυσαν τον αγώνα και κέρδισαν τη δεύτερη νίκη τους στη σεζόν . Από τα δύο εργοστασιακά πληρώματα η  Hyundai Motorsport κέρδισε 14 ειδικές διαδρομές από τις συνολικά 17 του αγώνα, εκ των οποίων δέκα νίκες ήταν του Neuville και τέσσερεις του Sordo που βρέθηκε σε εξαιρετική φόρμα.

Η νίκη στην Ισπανία αποτελεί την 15η νίκη του Neuville με τα χρώματα της Hyundai Motorsport και την 20η συνολικά της ομάδας στο WRC. Για τον Sordo αντίστοιχα, αποτελεί το 14ο βάθρο του με την ομάδα και το 50ο βάθρο της καριέρας του.

Τι δήλωσε ο νικητής της Ισπανίας:

«Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο με πολλές προκλήσεις. Αγωνιστήκαμε απίστευτα σκληρά σε όλες τις ειδικές διαδρομές, πετυχαίνοντας πολύ καλούς χρόνους. Είχαμε μια καλή, καθαρή πορεία μέχρι το τέλος. Δυστυχώς, είχαμε πολύ άγχος πριν από την Power Stage με πρόβλημα στην εκκίνηση του κινητήρα. Αυτή ήταν η μόνη απογοητευτική πτυχή ενός κατά τα άλλα εξαιρετικού αγώνα. Ευχαριστώ τον Martijn για την πολύ καλή συνεργασία και τη δεύτερη κοινή μας νίκη, καθώς και τους Dani και Cándido για τη εξαιρετική τους απόδοση και τη θέση τους στο βάθρο».

Ο Sordo δήλωσε: «Ειλικρινά, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενος είμαι, όχι μόνο για εμένα αλλά και για τον Cándido, καθώς είναι το πρώτο κοινό μας βάθρο. Δούλεψε πολύ σκληρά για να μας φέρει σε αυτό το επίπεδο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, πιέσαμε πολύ σε κάθε ειδική διαδρομή. Ευχαριστώ όλη την οικογένειά μου και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και μας ενθουσίασαν αυτό το Σαββατοκύριακο. Ευχαριστώ την ομάδα που μου έδωσε ένα τόσο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο που μας επέτρεψε να πολεμήσουμε και που με στηρίζει πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενος.”

Ο Team Principal Andrea Adamo δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα μου γιατί αγωνιστήκαμε για άλλη μια φορά μέχρι το τέλος. Ήταν ένα σκληρό ράλι αλλά πετύχαμε ό, τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτόν τον αγώνα. Οι Thierry και Martijn ήταν καταπληκτικοί από την αρχή μέχρι το τέλος και άξιζαν απόλυτα αυτή τη νίκη. Οι Dani και Cándido έχουν επίσης καταφέρει κάτι ξεχωριστό. Πίεσαν σκληρά για να κατακτήσουν την τρίτη θέση και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Πλήρης επίθεση. Καταφέραμε να επεκτείνουμε τη μάχη του πρωταθλήματος μέχρι το φινάλε της σεζόν στην Monza, κάτι που δίνει τουλάχιστον στους οπαδούς μας κάτι να περιμένουν — παλεύουμε μέχρι το τέλος».

Συνολική Κατάταξη – Rally de Espana

 

1              T. Neuville           M. Wydaeghe   Hyundai i20 Coupe WRC                2:34:11.8

2              E. Evans                S. Martin              Toyota Yaris WRC

3              D. Sordo               C. Carrera            Hyundai i20 Coupe WRC                +35.3

4              S. Ogier                J. Ingrassia          Toyota Yaris WRC

5              K. Rovanperä     J. Halttunen        Toyota Yaris WRC

6              G. Greensmith  C. Patterson       Ford Fiesta WRC

7              O. Solberg           C. Drew                Hyundai i20 Coupe WRC

8              N. Solans             M. Martí              Hyundai i20 Coupe WRC                +4:34.9

9              E. Camilli              M. Vilmot            Citroën C2 Rally2

10           N. Gryazin           K. Aleksandrov  Škoda Fabia Evo

 

2021 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών-Μετά τον 11ογύρο

1              Toyota Gazoo Racing World Rally Team  474

2              Hyundai Shell Mobis World Rally Team   427

3              M-Sport Ford World Rally Team 187

4              Hyundai 2C Competition               52

2021 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών-Μετά τον 11ο γύρο

 

1              S. Ogier                204

2              E. Evans                187

3              T. Neuville           159

4              K. Rovanperä     140

5              O. Tänak              128

6              C. Breen               76

7              T. Katsuta            68

8              D. Sordo               63

9              G. Greensmith  60

10           A. Fourmaux      42

Στον τελευταίο αγώνα στο Rally Monza θα κριθούν οι τίτλοι για Οδηγούς και κατασκευαστές gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: