Στον ανακριτή σήμερα ο δολοφόνος της 32χρονης Δώρας

Στον ανακριτή οδηγείται ο 58χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη και ομολόγησε τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β΄ Νεκροταφείο.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του για βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία. Του απαγγέλθηκε επίσης κατηγορία για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο ίδιος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι το κίνητρό του ήταν η ληστεία, όμως η άτυχη κοπέλα αντιστάθηκε και τότε την μαχαίρωσε.

Είπε χαρακτηριστικά: «Πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω. Την είδα τυχαία και την πλησίασα. Έβγαλα το μαχαίρι και την απείλησα να μου δώσει την τσάντα. Εκείνη αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα. Την τραβάγαμε και οι δύο. Αντέδρασε. Τη χτύπησα με το μαχαίρι αρκετές φορές δεν θυμάμαι πόσες. Άρπαξα την τσάντα και έφυγα. Πήγα στην Ομόνοια και σε ένα μαγαζί πούλησα το κινητό για 20 ευρώ. Η τσάντα μέσα δεν είχε χρήματα. Είχε μόνο πέντε ευρώ».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί γνώριζαν εδώ και μέρες ποιος ήταν ο δολοφόνος της Δώρας. Γνώριζαν ότι είχε ποινικό παρελθόν και ότι είχε πραγματοποιήσει και άλλες ληστείες και αρπαγές τσαντών τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα, οι κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων είχαν καταγράψει τις κινήσεις του και αν και το πρόσωπό του δεν φαινόταν καθαρά, μπορούσαν να καταλάβουν ότι πρόκειται για έναν άνδρα πάνω από τα 50. Μετά από έρευνα στα αρχεία της αστυνομίας, κατέληξαν σε κάποιους υπόπτους και ξεκίνησε ο έλεγχος.

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος ήταν γνωστός στις αρχές. Πριν από πέντε – έξι χρόνια είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών και είχε φυλακιστεί. Όταν αποφυλακίστηκε άρχισε τις ληστείες και τις αρπαγές τσαντών.

Το απόγευμα της 18ης Οκτώβριου πήγε πρώτη φορά στο Β΄ Νεκροταφείο για να ληστέψει κάποια ανυπεράσπιστη γυναίκα. Πήρε το παπάκι του, πάρκαρε στο σταθμό του ηλεκτρικού και με ένα κουζινομάχαιρο κρυμμένο στα ρούχα του μπήκε στο νεκροταφείο αναζητώντας το θύμα του.

Ο δράστης είδε τη Δώρα στο μνήμα του φίλου της, σε σημείο αρκετά απομακρυσμένο, της ζήτησε την τσάντα της και όταν εκείνη αντιστάθηκε την σκότωσε με 14 μαχαιριές. Έπειτα έφυγε από το νεκροταφείο χωρίς να τον καταλάβει κανείς και με το παπάκι του πήγε στην Ομόνοια για πουλήσει το κινητό της κοπέλας, κίνηση που τελικά τον πρόδωσε.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: