Στον "αέρα" το Ελληνικό – Το ΚΑΣ βάζει νέο φρένο στις επενδύσεις

Από το βράδυ της Τετάρτης, το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται “επί ποδός” για να βρεθεί τρόπος να αρθεί το τρίτο κατά σειρά αδιέξοδο που σημειώθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και άμεσο πλέον κίνδυνο να τιναχθεί η επένδυση στο «Ελληνικό» στον αέρα.

Η χθεσινή αναβολή λήψης απόφασης από το ΚΑΣ ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία για την κυβέρνηση, η οποία είχε λάβει διαβεβαιώσεις από την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού ότι η εκκρεμότητα θα τέλειωνε χθες οριστικά.

Ενδεικτικό είναι ότι η Γενική Γραμματέας κ. Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάνη, είχε αργά προχθές συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, τον οποίον διαβεβαίωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι «το θέμα κλείνει αύριο…». Η ίδια, ωστόσο, ζήτησε την Τετάρτη την αναβολή, τα μέλη του ΚΑΣ δεν συμφώνησαν και τελικά η αναβολή ήρθε μετά από ψηφοφορία 11-6.

 

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε το Μαξίμου για τη νέα, τρίτη κατά σειρά, αναβολή της ετυμηγορίας για το Ελληνικό, με πηγές του Μαξίμου να κάνουν μάλιστα λόγο για μηδενική ανοχή σε «σκόπιμες κωλυσιεργίες» που «θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, τονίζει δια στόματος της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, ότι η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο πως «δεν μπορεί να προχωρήσει καμία επένδυση στη χώρα».

«Το αν είναι ανικανότητα ή δόλος η σημερινή παρωδία, λίγη σημασία έχει. Αλήθεια, ο πρωθυπουργός τι λέει για το σημερινό φιάσκο; Γιατί κρύβεται και σε αυτήν την περίπτωση;», δήλωσε σχετικά η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού.

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: