Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ να μην παρεμβαίνει στη διένεξη Ελλάδας-Τουρκίας

Το ΝΑΤΟ επιμένει να κρατά ουδέτερη στάση στα ελληνοτουρκικά, με τον γ.γ. Γενς Στόλτενμπεργκ, να επαναλαμβάνει πως Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους με διμερείς διαπραγματεύσεις και σε πνεύμα καλής γειτονίας.

«Υπάρχουν ως γνωστόν διαφορές μεταξύ των δύο χωρών. Καλώ την Τουρκια και την Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους σε πνεύμα καλής γειτονίας και στο πλαίσιο διμερών διαπραγματεύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στόλτενμπεργκ στα «Νέα» κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Χάγη.

Ο ίδιος, χαιρετίζοντας την πρόσφατη συνομιλία Τσίπρα- Γιλντιρίμ «για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά», σημείωσε: «Δεν θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να εισέλθει το ΝΑΤΟ στα συγκεκριμένα θέματα που προκαλούν προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ελλάδα και την Τουρκία».

Τέλος, κρατώντας ίσες αποστάσεις, ανέφερε ότι «και οι δύο χώρες είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και μέλη της συμμαχίας για αρκετές δεκαετίες», επισημαίνοντας ότι και οι δύο συμβάλλουν στις αποστολές, τις επιχειρήσεις και τη συλλογική άμυνα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: