Στο χείλος διπλωματικού επεισοδίου Ρωσία και Γερμανία λόγω ενός… βιασμού!

Διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου λαμβάνει η περίεργη υπόθεση μιας Γερμανορωσίδας έφηβης που υποστηρίζει ότι βιάστηκε στο ανατολικό Βερολίνο.

Η 13χρονη Λίσα κατήγγειλε πως έπεσε θύμα απαγωγής από μετανάστες, οι οποίοι την κράτησαν επί 30 ώρες και την βίασαν.

Οι αρχές όμως ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να θεμελιώνουν τους ισχυρισμούς της.

Η Γερμανία προειδοποίησε την Ρωσία να μην εκμεταλλεύεται την υπόθεση για λόγους προπαγάνδας.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία δικαιολογία για να γίνεται χρήση της υπόθεσης με το 13χρονο κορίτσι, που αποτελεί ακόμα αντικείμενο έρευνας, ως πολιτικής προπαγάνδας με στόχο να επηρεαστεί και να υποδαυλιστεί μια συζήτηση που γίνεται στο εσωτερικό της Γερμανίας, και είναι ήδη αρκετά δύσκολη, η συζήτηση για τη μετανάστευση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Την Τρίτη ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε τις γερμανικές αρχές πως προσπαθούν να «κρύψουν την υπόθεση κάτω από το χαλί»:

«Ελπίζω πως τα προβλήματα αυτά δεν θα κουκουλωθούν και πως δεν θα έχουμε επανάληψη περιπτώσεων όπως αυτή με το κορίτσι μας τη Λίσα, τα νέα για την εξαφάνιση της οποίας παρέμειναν κρυφά για μεγάλο διάστημα. Ελπίζω πραγματικά πως τα προβλήματα με τη μετανάστευση δεν θα ωθήσουν σε προσπάθειες να καλυφθεί η πραγματικότητα με πολιτική ορθότητα».

Κατά την αστυνομία, η 13χρονη ακολούθησε τους μετανάστες με τη θέλησή της και οι σeξουαλικές επαφές που είχε ήταν «συναινετικές».

Η οικογένεια της έφηβης, όμως, καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί πίεσαν την Λίσα να αλλάξει την κατάθεσή της.

euronews

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: