Στο στόχαστρο κυρώσεων της κυβέρνησης Τραμπ ο γιος του Μαδούρο, «Νικολασίτο»

Εντείνει τις πιέσεις προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η οποία έβαλε στο στόχαστρό της τον γιο του Νικολάς «Νικολασίτο» Μαδούρο επιβάλλοντάς του κυρώσεις.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ο γιος του Μαδούρο έχει εμπλακεί σε προπαγάνδα και λογοκρισία, έχει βγάλει χρήματα από τα ορυχεία της Βενεζουέλας και έχει βοηθήσει στην άσκηση πιέσεων προς τον στρατό προκειμένου να κρατήσει την ανθρωπιστική βοήθεια εκτός της χώρας.

«Ο Μαδούρο βασίζεται στον γιο του Νικολασίτο και σε άλλα πρόσωπα που πρόσκεινται στον απολυταρχικό καθεστώς του με στόχο τον στραγγαλισμό της οικονομίας και την καταστολή του λαού της Βενεζουέλας» σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν σε μια ανακοίνωση.

«Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να στοχοθετεί τους συνεργούς συγγενείς της ομάδας του παράνομου καθεστώτος, οι οποίοι εκμεταλλεύονται προς όφελός τους τη διαφθορά του Μαδούρο» υπογραμμίζει ο Μνούτσιν.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: