Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου στο Άμπου Ντάμπι το ΠΙΚΠΑ Βούλας

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου (Ju-jitsu), που θα διεξαχθεί στο τέλος του Οκτωβρίου στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα δηλώσει δυναμικά «παρών» το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία της Βούλας, όπως είναι σήμερα η επίσημη ονομασία του ιστορικού ΠΙΚΠΑ Βούλας.

Τέσσερις μήνες μετά τη συμμετοχή των αθλητών Στέλλας Ντασίου και Σπύρου Μήτρου στους Παγκόσμιους Αγώνες 2022 (The Word Games 2022, που περιλαμβάνουν τα μη ολυμπιακά αθλήματα) που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, το ΠΙΚΠΑ «επενδύει» και πάλι στο αγωνιστικό ταμπεραμέντο των παιδιών, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα να διανύσουν ένα σημαντικό βήμα στη μοναδική διαδρομή που διανύουν ως άτομα με ειδικές ανάγκες και στον αθλητισμό. Η παγκόσμια διοργάνωση όπου θα συμμετάσχουν τον επόμενο μήνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, περιλαμβάνει και τη διεξαγωγή αγώνων για άτομα με ειδικές ανάγκες, στο πρότυπο των Παρα-Ολυμπιακών Αγώνων.

Η 22χρονη Στέλλα Ντασίου (η οποία έχει διακριθεί και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ) και ο 20χρονος Σπύρος Μήτρου έλαβαν μετάλλια στους Παγκόσμιους Αγώνες 2022 της Αλαμπάμα στο άθλημα Ζίου Ζιτσου, συμμετέχοντας με λαβές και ρίψεις, όπως όριζε η διοργάνωση, με έναν άλλο αθλητή, από το συμβατικό πρωτάθλημα – ήταν ο Αθανάσιος Ζαντιώτης. Μάλιστα, η εμφάνισή τους έκανε αίσθηση καθώς υπήρχαν μόλις τέσσερις αποστολές στην παγκόσμια αυτή διοργάνωση, από ισάριθμες χώρες, από Ελλάδα, Ιταλία, Κολομβία, ΗΠΑ.

Αρωγός και εμψυχωτής, εκτός από προπονητής, των αθλητών του ΠΙΚΠΑ είναι ο κ. Γιώργος Ζαντιώτης, ομοσπονδιακός προπονητής για το άθλημα του Ζίου Ζίτσου και προπονητής του πρωταθλητή συλλόγου «Λεύκαρος» Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Εκτός από τον προπονητή, τους δύο αθλητές συνόδεψαν στις ΗΠΑ, η κυρία Δημητρα Ζάγκα και ο κ. Ανδρέας Παπαδημητρακόπουλος, στελέχη του ΠΙΚΠΑ. Νοερά και με όλη τους τη στήριξη και τη θετική ενέργεια βρίσκονταν κοντά στους δύο αθλητές του ιδρύματος τόσο το προσωπικό που ούτως ή άλλως είναι αφοσιωμένο στη φροντίδα τους όπως και όλων των παιδιών, όσο και και πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ, κυρία Άννα Καμβύση, και ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (όπου υπάγεται το ΠΙΚΠΑ) κ. Γιάννος Λιβανός.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: