Στο ΠΑΓΝΗ δύο γυναίκες με τον ιό της γρίπης

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύονται δύο γυναίκες οι οποίες έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης, ΑΗ1Ν1.

Ο λόγος για μία 63χρονη και μία 48χρονη η οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να κρίνουν την άμεση μεταφορά τους στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Η μία ασθενής που έχει ιστορικό με αναπνευστικά προβλήματα παραμένει στην Εντατική καθώς είναι πιο σοβαρά. Η δεύτερη ασθενής έχει πάρει εξιτήριο από την ΜΕΘ και νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική», είπε στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πολλοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

«Υπάρχει μία προπαγάνδα για τον εμβολιασμό η οποία προκαλεί προβλήματα στους ίδιους τους ανθρώπους. Ιδιαίτερα όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που έχουν ιστορικό με καρδιακά νοσήματα, με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Πρέπει το ανοσοποιητικό τους σύστημα να ισχυροποιηθεί ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τασσόπουλος.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: