Στο Leather Working Group εντάχθηκε η Bentley Motors

Το Leather Working Group που προωθεί υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές και περιβαλλοντική συμμόρφωση στη βιομηχανία δέρματος έχει παγκοσμίως 1300 μέλη. Ένα από τα τελευταία μέλη που προστέθηκαν στο γκρουπ αλλά πρώτο από το χώρο των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι η Bentley Motors.

Το Leather Working Group (LWG), αποτελείται από κατασκευαστές δέρματος, προμηθευτές, τεχνικούς εμπειρογνώμονες, καθώς και διάσημα brands από πολλούς κλάδους. Κύριος στόχος του, είναι η βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων στη βιομηχανία δέρματος. Τα κριτήρια είναι αυστηρά ενώ γίνονται αδιαλείπτως έλεγχοι από ανεξάρτητους φορείς για να τηρούνται τα προβλεπόμενα πρότυπα.

Με αυτή την κίνηση που έκανε το Group της Bentley ξεκινάει ένα νέο ταξίδι της στρατηγικής «Beyond100»  Μιας στρατηγικής που στόχο έχει την ενίσχυση της αειφορίας

Η Bentley είναι πλέον πλήρως εγκεκριμένο μέλος του LWG. Έχει ήδη ανακοινώσει ότι μέχρι τις αρχές του 2022, όλα τα δέρματα που χρησιμοποιούνται στη γραμμή παραγωγής θα προέρχονται από προμηθευτές και βυρσοδεψεία που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία ελέγχου του LWG.

Τελικός στόχος είναι η επίτευξη του «χρυσού προτύπου LWG» μέσω μιας κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης των διαδικασιών.

Ο επικεφαλής παραγωγής στη Bentley Motors, Mark Cooke, αναφέρθηκε στη νέα συμφωνία και εξήγησε ότι η  χρήση δέρματος μαζί με την κατασκευή αμαξωμάτων είναι τα δύο χρονικά πρώτα χαρακτηριστικά της υπερεκατοντάχρονης ιστορίας της εταιρίας. Είπε ακόμη: « Οι τεχνίτες μας συγκαταλέγονται στους κορυφαίους στον κόσμο στην επεξεργασία δερμάτων και το γεγονός ότι πολλά από τα μοντέλα-αντίκες μας εξακολουθούν να υπάρχουν με το αρχικό τους εσωτερικό, αποδεικνύει τη μακροζωία του δέρματος ως βασικού υλικού για εμάς και την εγγενή αειφορία του με την πάροδο του χρόνου. Μέσω της Beyond100, η Bentley θα καταστεί ο πιο ηθικός και αειφόρος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διασφαλίζουμε ότι τα παραδοσιακά υλικά που χρησιμοποιούμε προέρχονται με τον πιο βιώσιμο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνουμε την ανάπτυξη νέων υλικών προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στους πελάτες μας».

Το δέρμα είναι γνωστό ότι είναι ένα υλικό που αντέχει στο χρόνο. Πάνω από το 80% των αυτοκινήτων της Bentley που κατασκευάστηκαν ποτέ, εξακολουθούν να κυκλοφορούν σήμερα, με την πλειοψηφία τους να φέρουν τα γνήσια δερμάτινα καθίσματά τους. Άλλωστε η Bentley προμηθεύεται τα καλύτερα δέρματα στην Ευρώπη, αποκλειστικά και μόνο ως υποπροϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων.

Κατά την κατασκευή της δερμάτινης καμπίνας μίας Bentley αυτό που προσπαθούν να πετύχουν οι τεχνίτες της είναι η ελαχιστοποίηση των αποβλήτων. Ας μην ξεχνάμε ότι τα αυτοκίνητα Bentley είναι χειροποίητα και όλοι οι τεχνίτες και οι μηχανικοί είναι άριστα  εκπαιδευμένοι, ο καθένας στον τομέα του.

Π.Χαλάτσης

Στο Leather Working Group εντάχθηκε η Bentley Motors gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: