Στο «κόκκινο» και πάλι η Αττική – Η έξαρση των κρουσμάτων φέρνει ξανά νέα μέτρα

Μπορεί η κυβερνητική απόφαση για γενικευμένη καραντίνα να απέχει ακόμα χρονικά αλλά η έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα και ειδικά στην Αττική αναγκάζουν τον πρωθυπουργό σε συνεργασία με τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων να μελετά επισταμένως εναλλακτικά σενάρια για την επιβολή νέων μέτρων, προκειμένου να ανακοπεί το δεύτερο αυτό κύμα της πανδημίας.

Η ανησυχία για την επόμενη ημέρα εντείνεται και λόγω της αδυναμίας της τήρησης των ήδη υφιστάμενων μέτρων, της παραβίασης των κανόνων και των φαινομένων συνωστισμού, στοιχείων δηλαδή που δείχνουν ότι η πλειονότητα των πολιτών παρά τις συνεχείς συστάσεις και  προειδοποιήσεις των ειδικών αντιμετωπίζει το σοβαρό αυτό ζήτημα με χαλαρότητα. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δέσμη μέτρων, τα κρούσματα αντί να μειώνονται αυξάνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει τεθεί ως επόμενο βήμα, η καθολική χρήση μάσκας (σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους) και το σφράγισμα των πλατειών, ειδικά στην περιοχή της Αττικής.

Και αυτό γιατί, τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο δεν θέλει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και καταλαβαίνει ότι πρέπει να επιχειρηθεί να ανακοπεί η ανοδική πορεία του ιού με παρεμβάσεις, όπου απαιτείται.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στον κίνδυνο που ελλοχεύει από τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς, ενώ από την πλευρά τους οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν: το να κλείνει νωρίτερα η εστίαση, στις 10 ή στις 11, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σενάρια που εξετάζονται σοβαρά από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: