Στο «ερωτικό» Παρίσι, στην Πόλη του Φωτός στρέφονται τα  φώτα της ράμπας

 

 Του Πέρη Χαλάτση

 

 

Την 1η Οκτωβρίου τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Αυτή τη φορά – από ότι μαθαίνουμε – θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία γύρω από τις Βερσαλλίες. Εκεί δηλαδή όπου θα γίνει το Σαλόνι Αυτοκινήτου και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου. Ήδη   χιλιάδες αιτήσεις για διαπιστεύσεις από τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν ήδη εγκριθεί. Το  2014 πέρασαν περίπου 10.000 εκπρόσωποι από διεθνή ΜΜΕ από 103 χώρες.

Την  ερωτική πρωτεύουσα της Ευρώπης αγαπούν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές. Μπορεί να «φορτσάρουν»  στη Γενεύη που είναι η πρώτη έκθεση της χρονιάς αλλά στο Παρίσι υπάρχει η «γκλαμουριά».  Καιρό είχαμε  να «ταξιδέψουμε» στην Ευρώπη για να δούμε τις «κούκλες» της επόμενης γενιάς και όχι μόνο.

Το Motor Show στο Παρίσι έχει άλλωστε μεγάλη ιστορία. Το πρώτο σαλόνι έγινε το 1898. Ίσως είναι και η μοναδική πόλη στην Ευρώπη , που γίνεται έκθεση και εκτός από τα αυτοκίνητα μπορείς να δεις και άλλα πράγματα. Να επισκεφθείς μαγαζιά η να κάνεις την βόλτα στον πιο μεγάλο και ξακουστό δρόμο, στην Avenue des Champs-Élysées.

Η τελευταία έκθεση έγινε το 2014 . Γίνεται κάθε δύο χρόνια αφού το Παρίσι μοιράζεται την αίγλη της αυτοκίνησης με την έκθεση της Φρανκφούρτης. Από την  τελευταία έκθεση που έγινε το 2014,  στις οκτώ αίθουσες εκτάσεως 125.000 τ.μ. πέρασαν 1.253.513 άνθρωποι. Από αυτούς το 78% ήταν  πενηντάρηδες  και πάνω. Στην τελευταία έκθεση το παρόν τους έδωσαν 260 μάρκες από 18 χώρες και τις δύο εβδομάδες έγιναν 10.000 test drives .

Δεκάδες είναι οι παγκόσμιες πρεμιέρες που θα γίνουν σε λίγες ημέρες στο Παρίσι. Η γαλλική εταιρία της Citroen θα δώσει εκεί τον καλύτερο εαυτό της.

Τα φώτα θα πέσουν πάνω στο πρωτότυπο μοντέλο Cxperience Concept που  εκφράζει απόλυτα την ταυτότητα της γαλλικής φίρμας.

Οι  Γάλλοι θα δείξουν στον κόσμο πως φαντάζονται το μέλλον. Το εντυπωσιακό σε διαστάσεις γαλλικό αυτοκίνητο θα έχει μήκος 4,85 μ. μήκος και πλάτος  2 μέτρα.

Βαμμένο σε χρωματισμό «Mizuiro», το Cxperience Concept υιοθετεί τα πολυεπίπεδα φωτιστικά σώματα για το μπροστινό μέρος. Το εντυπωσιακό είναι με τις πόρτες πίσω που ανοίγουν αντίθετα με αυτές που έχουμε συνηθίσει εως σήμερα.

Οι  σχεδιαστές της Citroen έχουν αφαιρέσει την μεσαία κολώνα. Ο οδηγός μπορεί να ελέγξει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσω μίας οθόνης 19 ιντσών. Από τα στοιχεία που διέρρευσαν μάθαμε ότι ο κινητήρας είναι εσωτερικής καύσης που αποδίδει από 150 έως 200 ίππους , ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 80 kW. Η συνδυασμένη ισχύς θα φτάνει τους 300 ίππους. Η  κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Η μπαταρία των 3 kWh για να φορτιστεί χρειάζεται μόνο 2,5 ώρες. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι εντυπωσιακός. Υπομονή λίγο και θα έχουμε πολλά να πούμε για το αυτοκίνητο του αύριο.

Θα υπάρχουν ακόμη αυτοκίνητα της Citroen με καινούργιους κινητήρες 1.2 Pure Tech Euro 6 82HP και 110HP Turbo. Βραβευμένοι κινητήρες της χρονιάς και για το 2016 (δεύτερη συνεχή χρονιά), 1.6 BlueHDi 75hp και 100HP.

Citroen Connected Cam, καινούργια πρωτοπόρα τεχνολογία στην αυτοκίνηση, μοναδική της Citroen.

Τρία επίπεδα εξοπλισμού, πλούσιος εξοπλισμός, οθόνη, στη χώρα μας αρχές Νοεμβρίου, πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Το νέο C3 …το πολυαναμενόμενο best seller της κατηγορίας του, αντικατοπτρίζει πλήρως το σύγχρονο όραμα της Citroën και αποτελεί το νέο κεφάλαιο για τη μάρκα, ενσωματώνοντας τις βασικές αξίες της CITROËN: Αισιοδοξία, Ανθρώπινο στοιχείο και Έξυπνη τεχνολογία.

Θα δούμε ακόμη και το νέο Citroen C3 WRC.

Στο άλλο γαλλικό στρατόπεδο της Peugeot οι προβολείς στρέφονται στο εντελώς καινούργιο  5008, ένα SUV αυτοκίνητο, 7 θέσεων , στην κατηγορία C. Το μακρύ και οριζόντιο καπό, η κάθετη εμπρόσθια όψη καθώς και το ανυψωμένο αμάξωμα, δημιουργούν την εικόνα ενός καθαρόαιμου SUV.

Στο εσωτερικό, συναντάμε την τελευταία εξέλιξη του φουτουριστικού PEUGEOT i-Cockpit. Με compact τιμόνι και με μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, υψηλής ανάλυσης και εντυπωσιακής αισθητικής.

Είναι ευρύχωρο με μεταξόνιο 2,84μ. και μήκος 4,64μ.. Το PEUGEOT 5008 προσφέρει τη μεγαλύτερη καμπίνα από όλα τα SUV της κατηγορίας του.

Το νέο SUV PEUGEOT 5008 διαθέτει ένα πραγματικό οπλοστάσιο συστημάτων ασφάλειας: Αναβαθμισμένο Grip Control το οποίο περιλαμβάνει λειτουργία υποβοήθησης σε κατηφόρα, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης, προειδοποίηση ακούσιας παρέκκλισης από την λωρίδα, προειδοποίηση έλλειψης προσοχής του οδηγού, αυτόματη εναλλαγή μεγάλων/μεσαίων φώτων, αναγνώριση πινακίδων σήμανσης ορίων ταχύτητας, ρυθμιστή προσαρμοσμένης ταχύτητας με λειτουργία Stop (ΕΑΤ6), ενεργό σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου, σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος και Visio Park (ορατότητα 360°).

Το νέο SUV PEUGEOT 5008 θα το δούμε σ την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση  αυτοκινήτου του Παρισιού 2016 και θα βγει στην αγορά την άνοιξη του 2017.

Στο γιαπωνέζικο στρατόπεδο η Suzuki κρατάει ερμητικά κλειστά τα στοιχεία της. Στο Παρίσι θα αποκαλύψει δύο μοντέλα. Το Ιgnis και το SX-4. Αν προσέξετε καλά την φωτογραφία του νέου  Ignis  μοιάζει με τα ηρωικά 360 του 1960.Φυσικά όμως δεν έχουν καμιά σχέση.

Το  SX-4 έχει περίεργη σχεδίαση που κάθε άλλο παρά μοντέρνα δείχνει.  Το μπροστινό του δείχνει αναχρονιστικό.

Αντίθετα στο στρατόπεδο της Κορέας, η KIA θα αποκαλύψει το Rio 4ης γενιάς. Ένα αυτοκίνητο με πολύ καλή σχεδιαστική άποψη. Είναι μια συνεργασία Γερμανών και Αμερικανών σχεδιαστών που είχαν άμεση πρόσβαση με το σχεδιαστικό κέντρο στη Ναμγιάνγκ της Κορέας. Δείχνει να έχει μυώδεις γραμμές, με νέα αντίληψη στα φωτιστικά μπροστά.

Και η  Mitsubishi θα παρουσιάσει το νέο της concept SUV. Το  Ground Tourer Concept, που θα χρησιμοποιεί κινητήρα plug-in hybrid (PHEV).

Η Seat θα παρουσιάσει το Ateca X-Perience . Μια άσκηση εξέλιξης που αναδεικνύει τις δυνατότητες της οικογένειας Ateca.  Το Ateca X-Perience διαθέτει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, ειδική ρύθμιση ανάρτησης, ελαστικά all-road, νέους προφυλακτήρες, ανθεκτικό χρώμα βαφής, ξεχωριστές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, κινητήρα 2.0 TDI 190hp, 7-τάχυτο κιβώτιο DSG με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, σύστημα 4Drive με συμπλέκτη Haldex και προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης XDS.

Η VW  παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο  Παρίσι, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μιας νέας εποχής. Το μοναδικό αυτό concept car σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας Volkswagen σε μια νέα εποχή, με ένα αυτοκίνητο τόσο επαναστατικό όσο ήταν το Beetle πριν από επτά δεκαετίες προτού εξελιχθεί σε παγκόσμιο best-seller. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο θα γράψει τη δική του ιστορία με το εντελώς νέο πρωτότυπο σχήμα του, ενώ το όχημα παραγωγής που θα ακολουθήσει στη συνέχεια θα είναι το πρώτο Volkswagen που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα ΜΕΒ εξελιγμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Πολλές λεπτομέρειες  δεν υπάρχουν. Οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν τις αποκαλύψεις τους την ημέρα της συνέντευξης.

Η Alfa Romeo  επιστρέφει αποφασιστικά  με ένα επιβλητικό περίπτερο . Όλα τα φώτα θα πέσουν πάνω στη Giulia, η οποία με τρόπο μοναδικό ενσαρκώνει το πνεύμα της Alfa Romeo, και συνδυάζει με επιτυχία όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν μια από τις αγαπημένες μάρκες αυτοκινήτων. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι η ξεχωριστή ιταλική σχεδίαση, οι κινητήρες υψηλής απόδοσης, η τέλεια κατανομή βάρους, οι μοναδικές τεχνικές προδιαγραφές και η κορυφαία αναλογία βάρους και ισχύος.

Η  Skoda θα παρουσιάσει το Kodiaq, το πρώτο μεγάλο SUV της τσέχικης εταιρίας με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του. Σε πενταθέσια η 7θέσια έκδοση και με μήκος  4,70 μ.. Το λανσάρισμα του στις αγορές έχει δρομολογηθεί για το Φεβρουάριο του 2017.

Η Renault κάνει την ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το Koleos  και όχι μόνο. Θα παρουσιάσει τα νέα Koleos, τα  Grand Scenic, το  Megane Sedan και το ανανεωμένο Clio  καθλως επίσης και  το pickup Alaskan.

Και η Dacia θα παρουσιάσει τα Sandero, Sandero Stepway, Logan και Logan MCV.

Η  Lexus  θα παρουσιάσει το νέο  UX Concept. Το πρωτότυπο UX δίνει το στίγμα για ένα μελλοντικό συμπαγές SUV.

H Nissan θα παρουσιάσει το νέας γενιάς ,μικρό Micra με τη χαρακτηριστική “V” μάσκα της Nissan και  LED φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ. Και εδώ τα χαρτιά τους τα κρατούν κλειστά.

Η Smart  στην  πρεμιέρα στο Σαλόνι του Παρισιού θα παρουσιάσει τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των Smart. Η καινούργια γκάμα των Smart Electric Drive περιλαμβάνει το ForTwo Coupe, ForFour και ForTwo Cabrio.  Και τα δύο θα είναι με μεγαλύτερη μπαταρία και περισσότερη αυτονομία κίνησης.

Δεν θέλουμε να σας προκαλούμε σ αυτές τις δύσκολες ώρες που ζούμε στη χώρα μας. Για αυτό αφήσαμε στο τέλος την Ferrari . Λίγους μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση της Ferrari GTC4Lusso, η φίρμα από το Μαρανέλο παρουσιάζει μία μικρότερου κυβισμού έκδοση με τον κωδικό GTC4Lusso T με κινητήρα V8 twin-turbo κινητήρας, 3,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει πλέον 610 ίππους, με την ροπή να φτάνει τα 77,5 χλγμ από τις 3.000 σ.α.λ.

 

 

Στο «ερωτικό» Παρίσι, στην Πόλη του Φωτός στρέφονται τα  φώτα της ράμπας

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: