Στο έλεος της κακοκαιρίας δεκάδες μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας

Ο Δήμος Αθηναίων προειδοποίησε χθες πως η κατάσταση «τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη» και κάλεσε την  κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα

Εικόνες ντροπής εκτυλίσσονται ξανά στην πλατεία Βικτωρίας η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει γεμίσει από μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο.

Σήμερα το πρωί περίπου 1.350 άτομα έφτασαν στην πλατεία, ενώ το κύμα κακοκαιρίας που είχε προβλέψει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει την χώρα και η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά.

Με κουβέρτες και υπνόσακους οι μετανάστες που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας προσπαθούν να προστατευτούν από το κρύο, ενώ οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να χειροτερέψουν τις επόμενες ώρες. Κάποιοι πολίτες προσπαθούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς με όποιον τρόπο μπορούν, ωστόσο, η κατάσταση είναι δύσκολη και όπως προειδοποίησε χθες ο Δήμος Αθηναίων «τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ ο Δήμος κάλεσε την  κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την πλατεία Βικτωρίας, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση «έχει γίνει εκ νέου αφόρητη».

Σύμφωνα με τον Δήμο, παρά τις ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας εξελίσσεται αρνητικά και ενόψει της επερχόμενης επιδείνωσης του καιρού, ζήτησε από την Πολιτεία την λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για την αποσυμφόρηση της πλατείας, τη στέγαση και τη φροντίδα των ανθρώπων αυτών, καθώς και τη μέριμνα για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας το πρωί της Τετάρτης 

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: