Στο αρχείο οδηγείται η δικογραφία για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών φέρεται να καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ στον Περισσό, μετά από τις καταγγελίες του κόμματος με βάση τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία το 2016.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας πρωτοδικών Βάια Ακριβού, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, αναφέρει στο πόρισμά της πως η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο καθώς δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα, ωστόσο τον τελευταίο λόγο έχει η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Η εισαγγελέας επικαλείται την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η οποία γνωμοδότησε πως δεν προκύπτει παραβίαση του απορρήτου, τονίζοντας πως στην προσπάθεια εξακρίβωσης των στοιχείων των χρηστών μέσω της άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, διαπιστώθηκε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος.

Σύμφωνα με την κα. Ακριβού, από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε ότι τα τηλεφωνήματα αυτά ήταν απειλητικά, συνεπώς το μόνο αδίκημα που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης που διώκεται κατόπιν μήνυσης του θιγόμενου, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: